Η Goodyear παρουσιάζει το νέο ελαστικό με Βαθμολογία AA


Η Goodyear αναγγέλλει ότι έχει αποκαλύψει τα πρώτα AA-ελαστικά της στην Ευρώπη, κάτω από την έκδοση EfficientGrip AA.

  • 5/6/2012

Η Goodyear αναγγέλλει ότι έχει αποκαλύψει τα πρώτα AA-ελαστικά της στην Ευρώπη, κάτω από την έκδοση EfficientGrip AA. Το Concept ελαστικό, που αναπτύσσεται σε τέσσερα μεγέθη, επιτυγχάνει νέα πρότυπα, που προσφέρουν το καλύτερο κράτημα στο βρεγμένο και την χαμηλότερη αντίσταση κύλισης που ένα ελαστικό μπορεί να προσφέρει σήμερα. Η έκδοση EfficientGrip AA αποτελεί την βάση  για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελαστικών με υψηλές βαθμολογίες που θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον, καθώς επίσης και ελαστικά επίδειξης σε διάφορα γεγονότα.

Το EfficientGrip AA είναι ένα μεγάλο άλμα στην τεχνολογία, σαν ένα ελαστικό που μπορεί και προσφέρει κορυφαίες βαθμολογίες στην ασφάλεια και σε παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον  σεβασμό στο περιβάλλον ο οποίος και υποστηρίζεται απο την Ευρωπαϊκή ετικέτα. Η Ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών είναι παρόμοια με αυτή των Ηλεκτρικών οικιακών συσκευών με το Α να αποτελεί την καλύτερη βαθμολογία και το G την χαμηλότερη βαθμολογία.

To concept ελαστικό κατασκευάστηκε με την κατάλληλη Τεχνολογία της Goodyear η οποία και αναπτύχθηκε στο κέντρο Καινοτομίας της στο Λουξεμβούργο, περιλαμβάνoντας υλικά κατασκευής μιας εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας. Η σύνθετη τεχνολογία δεν ήταν μόνο φυσικά ικανοποιητική, και το ελαστικό συνδυάζει σήμερα  μια βελτιωμένη δομή μείγματος γόμας πέλματος  και ακόμη και μια προσαρμοσμένη τεχνική κατασκευής. Οι λεπτομέρειες της τεχνολογίας παραμένουν εμπιστευτικές.

«Όπως τα κριτήρια που καθορίζονται για τις οικιακές συσκευές, η ετικέτα ελαστικών μας κρίνει στα πρότυπα που συμβάλλουν στη διευκόλυνση ενός καλύτερου περιβάλλοντος για όλους  μας, η δυνατότητά μας να παραδώσουμε ένα ελαστικό που επιτυγχάνει  κορυφαία βαθμολογία  σε σκληρές συνθήκες - συγκεκριμένα σε βρεγμένο -, και η δυνατότητά μας να σεβόμαστε το περιβάλλον κατασκευάζοντας ένα ελαστικό που μειώνει τη γενική κατανάλωση καυσίμων του αυτοκινήτου, και συνεπώς το CO2 που παράγεται με το όχημα», λέει ο Hugues Despres, εμπορικός διευθυντής Goodyear EMEA. «Για να επιτύχει αυτό, το κέντρο Ερευνών και Καινοτομιας της  Goodyear στο Λουξεμβούργο ώθησε την κατασκευή του συκεκριμένου ελαστικού ώστε να προσφέρει κορυφαίες βαθμολογίες με τον ερχομό της νέας Ευρωπαϊκής ετικέτας - είναι ένα μεγάλο επίτευγμα εφαρμοσμένης μηχανικής».

Σύμφωνα με την νέα Ευρωπαϊκή ετικέτα, το Goodyear  AA concept ελαστικό κατακτά κορυφαίες βαθμολογίες σε οικονομία καυσίμου και κράτημα στο βρεγμένο. Και τα 2 αντιπροσωπεύουν τα κύρια πλεονεκτήματα πάνω στα οποία εργαστήκαμε ώστε να προσφέρουμε ένα ελαστικό με απόλυτη βελτίωση στην ασφάλεια, χάρη σε καινοτομίες και εξελιγμένες τεχνολογίες οι οποίες προσφέρουν σεβασμό στο περιβάλλον μέσω της χαμηλής αντίστασης κύλισης.

Σε αυτό το σημείο η Goodyear κατασκεύασε περιορισμένο αριθμό ελαστικών αρχικά για έρευνα και ανάπτυξη και κατ’ επέκταση για γεγονότα ώστε να αναδείξει  τα τεχνολογικά άλματα που κάνει. Το AA ελαστικό δεν θα πωλείται σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η τυποποιημένη ετικέτα ελαστικών που θα εφαρμοσθεί τον Νοέμβριο 2012, θα ενημερώνει τους καταναλωτές για 3 κύρια στοιχεία: Την αντίσταση κύλισης, το φρενάρισμα στο βρεγμένο και τις εκπομπές θορύβου. Ο εξωτερικός θόρυβος μετριέται σε Decibel και θα συνοδεύεται απο 3 κύματα με το 1 κύμα να είναι το πιο αθόρυβο. Όλα τα ελαστικά θα φέρουν την ίδια μορφή ετικέτας.

Το Goodyear EfficientGrip AA θα παρουσιαστεί στο REIFEN, Europe’s leading Tire Trade Show, στο Essen, Γερμανία, απο τις 5 Ιουνίου έως τις 8 Ιουνίου αλλά και σε διάφορα γεγονότα σε ολόκληρη την Ευρώπη.