Η Greenpeace μηνύει τη Volkswagen για το περιβαλλοντικό της πλάνο


Η Greenpeace Γερμανίας κατέθεσε μήνυση κατά της Volkswagen σε γερμανικό δικαστήριο, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κάνει αρκετά για την κλιματική αλλαγή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/11/2021

Η Greenpeace Γερμανίας κι η 20χρονη ακτιβίστριας, Clara Mayer, μήνυσαν τη Volkswagen, καθώς την κατηγορούν πως δεν κάνει αρκετά για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, η παγκοσμίου φήμης περιβαλλοντική οργάνωση κι η νεαρή ακτιβίστρια έχουν καταθέσει μία σειρά αιτημάτων προς την VW, όπως την παύση παραγωγής αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης ως το 2030, και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 65% σε σχέση με τα επίπεδα του 2018 ως το 2030.

«Η Volkswagen δίνει σημασία στην προστασία του κλίματος και στην αφαίρεση του άνθρακα από τον τομέα των μεταφορών, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της,» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

«Το έργο της λήψης των απαραίτητων μέτρων επαφίεται στο Κοινοβούλιο. Οι αντιδικίες αστικού δικαίου μέσω μηνύσεων με κατά μόνας εταιρείες δεν είναι ο τρόπος για να ληφθούν μέτρα υψηλής ευθύνης.»

Αντίστοιχες μηνύσεις κατατέθηκαν από άλλες περιβαλλοντικές εταιρείες κατά των BMW και Daimler τον Σεπτέμβριο.

Η VW έχει ήδη αποφασίσει, πάντως, η πλειονότητα των οχημάτων που πουλά να έχουν μηδενικούς ρύπους ως το 2040, και να είναι carbon neutral ως το 2050.