H H&R χαμηλώνει -και όχι μόνο- το Suzuki Jimny


Σε αντίθεση με άλλους βελτιωτές που ασχολούνται με την εμφάνισή του η H&R ασχολείται με την ανάρτηση του νέου Suzuki Jimny.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/12/2018

Γεγονός είναι πως το Suzuki Jimny ξεχωρίζει με την κλασική, για SUV εμφάνισή του, η οποία έχει δώσει τη  δυνατότητα σε διάφορους βελτιωτές να παρουσιάσουν ειδικά εξελιγμένα κιτ που το καθιστούν μια μίνι Mercedes G-Class ή ένα μικρό Land Rover Defender. Κιτ τα οποία απευθύνονται προφανώς σε όλους όσους έχουν απωθημένο με τα συγκεκριμένα μοντέλα αλλά δεν μπορούν ή απλά δεν θέλουν να τα αποκτήσουν.

Πέρα όμως από αυτές τις μετατροπές υπάρχουν και άλλες οι οποίες δεν ασχολούνται με το look του μικρού ιαπωνικού SUV αλλά με την ουσία. Που στην περίπτωση της H&R έχει να κάνει με την οδική του παρουσία στην άσφαλτο.

Προκειμένου λοιπόν το Jimny να γίνει καλύτερο στο δρόμο –πέρα από αυτόν είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετικό- η γερμανική H&R προσφέρει ένα κιτ ανάρτησης το οποίο περιλαμβάνει νέα ελατήρια και μειώνει σημαντικά την απόσταση του μικρού Suzuki από το έδαφος.

ο σημαντικά σημαίνει ολόκληρα 45 mm, κάτι που σημαίνει βέβαια και και μια αντίστοιχη, αναλογική μείωση του κέντρου βάρους του. Που με τη σειρά του σημαίνει βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά. Ειδικά στις πιο κλειστές στροφές. Παράλληλα το κιτ της H&R περιλαμβάνει τόσο αμορτισέρ της Koni, όσο και αντιστρεπτικές. Μάλιστα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα η H&R προτείνει τριπλά ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές με διάμετρο 30 mm.