Η hardcore BMW M5 CS θα έχει από 650 έως 660 ίππους


Η CS θα είναι η κορυφαία και φυσικά η πιο ιδιαίτερη, πιο γρήγορη και πιο ακριβή έκδοση της ανανεωμένης M5.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: youytube
  • 6/7/2020

Η M5 ακολούθησε την ανανέωση των κανονικών εκδόσεων της σειράς 5 της BMW αλλά τα νέα από το M Division της γερμανικής εταιρείας δεν σταματούν εδώ αναφορικά με τη σπορ λιμουζίνα. Η οποία εμπορικά είναι σαφώς πιο επιτυχημένη συγκριτικά με την προκάτοχό της. Προκειμένου λοιπόν να διατηρηθεί αυτή επιτυχία η M5 θα αποκτήσει σύντομα και μια πιο hardcore εκδοχή, τη CS. H οποία σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς θα διαθέτει κάτι παραπάνω.

Αισθητικά τα βασικά επιπλέον στοιχεία θα είναι η πίσω αεροτομή στο χείλος του καλύμματος του πορτμπαγκάζ καθώς και το πιο τονισμένο εμπρός σπόιλερ, ενώ η μάσκα θα έχει ένα ειδικό χρωματισμό. Κάτι που θα ισχύει και για τις πλευρικές εισαγωγές αέρα όσο και για τα πίσω φώτα που θα έχουν ένα μαύρο περίγραμμα. Χαρακτηριστικές θα είναι και οι πλαστικές προεκτάσεις στα πίσω φτερά που έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στην M8 Gran Coupe, ενώ ο διαχύτης θα είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Στον κινητήρα θα υπάρχει μια αύξηση της απόδοσης του bi-turbo V8 των 4,4 lt από 20 έως 40 PS. Αυτό σημαίνει πως θα αποδίδει από 650 έως 660 ίππους που θα κάνουν τις επιδόσεις ακόμα καλύτερες, ενώ οι αλλαγές στην ανάρτηση θα καθιστούν την M5 CS ακόμα πιο άμεση. Παράλληλα όταν έχει επιλεγεί αποκλειστικά η πίσω κίνηση στη μετάδοση τα χαρακτηριστικά θα είναι στην CS ακόμα πιο έντονα.