Η Hennessey παρουσίασε επίσημα το Venom F5 των 1.843 PS (video)


Το Venom F5 θα διεκδικήσει το ρεκόρ του πιο γρήγορου αυτοκινήτου στον κόσμο και έχει πολλές πιθανότητες να το πετύχει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HENNESSEY
  • 16/12/2020

Πριν από δύο χρόνια η Hennessey, που έχει φτιάξει το όνομά της στο χώρο των βελτιώσεων είχε παρουσίασε ένα μοντέλο του Venom F5 που έκανε την επίσημη πια εμφάνισή του. Και που φιλοδοξεί να είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου, ξεπερνώντας την ταχύτητα ορόσημο των 500 km/h. Εντυπωσιακές είναι και οι επιταχύνσεις του από στάση, καθώς το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,6 sec, το 0-200 km/h σε 4,7 και το 0-300 km/h σε 8,4 sec.

Σε αντίθεση με το Venom GT που είχε παρουσιαστεί το 2011 και είχε διεκδικήσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητα και η βάση του ήταν ένα τροποποιημένο πλαίσιο της Lotus για το Venom F5 η Hennessey έχει εξελίξει ένα δικό της πλαίσιο από ανθρακόνημα που ζυγίζει μόλις 86 κιλά και συνδυάζεται με ένα αλουμινένιο υποπλαίσιο για τον κινητήρα.

Ο οποίος είναι ένας V8 6,6 lt με… ωστήρια, επιλογή που εξασφαλίζει πιο μικρές διαστάσεις και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Φυσικά υπάρχουν και δύο turbo με κέλυφος από 3D εκτυπωτή που εξασφαλίζουν πίεση υπερπλήρωσης μέχρι και 1,58 bar, με αποτέλεσμα η απόδοση να φτάνει τους 1.843 ίππους, που έχουν να μετακινήσουν μόλις 1.360 κιλά. Όσο για την ροπή είναι στα 1.617 Nm με την ισχύ να περνά στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 7 σχέσεων.

Το κόκπιτ είναι ανάλογο ενός supercar με ένα κοφτό στο πάνω μέρος του τιμόνι, τους απαραίτητους διακόπτες ρύθμισης και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7,0’’. Υπάρχουν πέντε προγράμματα οδήγησης, τα Sport, Track, Drag, Wet και F5. Στο τελευταίο προσφέρεται η μέγιστη ισχύ.

To ρεκόρ η αμερικανική εταιρία θα επιχειρήσει να το κάνει στο αεροδιαστημικό κέντρο της NASA στο Κένεντι χρησιμοποιώντας έναν ειδικό διάδρομο 5,2 km και μια ειδική ομάδα με Racelogic/ VBOX εξοπλισμό για την μέτρηση της ταχύτητας με απόλυτη ακρίβεια.

Tέλος, να πούμε πως το Hennessey Venom F5 θα κατασκευαστεί μόλις 24 φορές και η τιμή του καθενός θα είναι 1,73 εκατομμύρια δολάρια. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας John Hennessey πάντως λέει πως έχει ήδη λάβει προκαταβολές για τα μισά από αυτά.