Η Hennessey θα ασχοληθεί και με τα ηλεκτρικά, αρχής γενομένης από την Porsche Taycan


H Taycan είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα έχει και μια ειδική έκδοση βελτιωμένη από τη διάσημη στο χώρο Hennessey.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/9/2019

H Hennessey, η αμερικάνικη εταιρεία βελτιώσεων και κυνηγός του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας είναι γνωστή για τους πολύ-κύλινδρους κινητήρες της με τα πολλά κυβικά, τα υπέρ- πολυτελή στα όρια της υπερβολής εσωτερικά και φυσικά και για τις τσιμπημένες τιμές της.

Η Hennessey λοιπόν παρά το μύθο που έχει χτίσει γύρω από το όνομά της δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μείνει αδιάφορη στις εξελίξεις και έτσι σιγά σιγά περνά και αυτή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Και το πρώτο μοντέλο με το οποίο θα ασχοληθεί είναι η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Porsche Taycan.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της παραδοσιακής γερμανικής εταιρείας των σπορ μοντέλων θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από του χρόνου και η Hennessey θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή. Η οποία όπως διαφαίνεται από rendering φωτογραφίες θα έχει καταρχήν αισθητικές διαφοροποιήσεις προκειμένου, όπως λέει ο ιδρυτής της εταιρεία John Hennessey «η ηλεκτροκίνηση να γίνει πιο ενδιαφέρουσα».

Πάντως ο Hennessey δεν απέκλεισε, από τη στιγμή που θα υπάρχει ζήτηση και την παρουσίαση μιας ακόμα πιο ισχυρής έκδοση της Taycan σε συνδυασμό με ακόμα πιο άμεσα δυναμικά χαρακτηριστικά. Τώρα πως θα πετύχει την αύξηση της απόδοσης σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο είναι κάτι που δεν διευκρίνισε.