Η Hennessy έφτιαξε τον Γολιάθ της ασφάλτου! (video)


Πέρα από την εμμονή της με τα ρεκόρ ταχύτητας η αμερικανική εταιρία βελτιώνει διάφορα τετράτροχα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HENNESSEY
  • 15/6/2020

Προφανώς η Hennessey να ζήλεψε κάτι από την δόξα της Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 και αποφάσισε να παρουσιάσει κάτι παρόμοιο αλλά με αμερικανικό άρωμα. Έτσι, πήρε ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα που πωλούνται στην βορειοαμερικανική αγορά, το Silverado της Chevrolet.

Και όπως μπορείτε να δείτε του άλλαξε σχεδόν τα πάντα βάζοντας μια νέα ανάρτηση ώστε να σηκωθεί η καρότσα και μετά από την κατάλληλη μετατροπή να χωρέσει και ένα τρίτο άξονα. Έτσι, η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 200 mm και πίσω από τον κανονικό άξονα προστέθηκαν ακόμη δύο τροχοί (για ποιο λόγο;).

Μεγάλη αναβάθμιση έχει δεχθεί και ο θηριώδης V8 των 6,2 lt που με έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή 2,9 lt κανονικά αποδίδει 705 άλογα και 914 Nm. Και επειδή αυτή η ισχύς δεν ακούγεται ικανοποιητική οι άνθρωποι της Hennessey την ανέβασαν κατά 100 PS φτάνοντας συνολικά τους 800.

Για να καταλάβετε όμως τι μπορεί να κάνει το Goliath 6x6 απλά πατήστε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο. Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τον ήχο για να απολαύσετε μία «μελωδία» που σε κάθε γκαζιά θα σήκωνε την γειτονιά στο πόδι. Yep!