H Honda αποκαλύπτει το... πιλοτήριο του μέλλοντος


Η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda για τα εσωτερικά των μελλοντικών μοντέλων της, είναι η απλότητα, αλλά και η ξεχωριστή προσωπικότητα για κάθε ένα από αυτά.

  • 27/4/2021

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Σαγκάης, η Honda παρουσίασε το SUV E:Prototype, δίνοντας μια πρόγευση των μελλοντικών της ηλεκτρικών της μοντέλων. Αν και τότε δεν υπήρχαν φωτογραφίες του εσωτερικού, σήμερα με το ακόλουθο video, μας δίνεται η ευκαιρία να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της καμπίνας.

Η φιλοσοφία της σχεδίασης καλείται: «simplicity and something» και βασίζεται σε ανθρωποκεντρικά στοιχεία παλαιότερων μοντέλων της εταιρείας. Η Honda ρίχνει το βάρος της στη δημιουργία ενός χώρου με μειωμένη πολυπλοκότητα και αναβαθμισμένη εμπειρία από τον χρήστη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην αύξηση του διαθέσιμου χώρου για τους επιβάτες με την ταυτόχρονη μείωση του απαιτούμενου χώρου για μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη.

Απλότητα είναι η λέξη κλειδί, όπως αναφέρει και ο Jonathan Norman, υπεύθυνος σχεδιασμού των εσωτερικών της Honda Αμερικής. «Ακούμε από σχεδιαστές που εργάζονται για άλλες εταιρείες να λένε, εμπνευστήκαμε από το απλό ανθρωποκεντρικό στυλ των παλιών Honda. Και εμείς το ίδιο»!

Ένα πράγμα που δεν πρόκειται να αλλάξει συγκρινόμενο με τη σημερινή φιλοσοφία σχεδίασης είναι οι λεπτές κολώνες, το χαμηλό ταμπλό και το μεγάλο παρμπρίζ. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ευχάριστη αίσθηση ευρυχωρίας και πολύ καλή ορατότητα του δρόμου και γενικότερα του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Το «something» αναφέρεται στην επιθυμία της Honda να δημιουργήσει καμπίνες που θα είναι δεμένες συναισθηματικά με τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό θα συμβαίνει μέσω κάποιων σχεδιαστικών λεπτομερειών που θα γοητεύουν τον χρήστη είτε λόγω των υλικών τους είτε για τις γραμμές τους.

Γενικότερα το «simplicity» θα γίνει το moto της εταιρείας για όλα τα μοντέλα που θα προσφέρει στη γκάμα της, ενώ το «something» για τη ξεχωριστή προσωπικότητα και χαρακτήρα που θα διαθέτει κάθε ένα από αυτά.