Η Honda εξελίσσει μπαταρίες στερεού τύπου


Η ιαπωνική εταιρία μπορεί να επενδύει μακροπρόθεσμα στις κυψέλες καυσίμου και στο υδρογόνο, αλλά βραχυπρόθεσμα το μέλλον στοχεύει στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες.

  • 22/12/2017

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για αυτό το λόγο η Honda έχει προχωρήσει εδώ και καιρό στην βελτίωση της απόδοσης των μπαταριών εξελίσσοντας νέου solid-state (στερεού τύπου) στοιχεία όπως δήλωσε ως εκπρόσωπος της μάρκας ο Teruhiko Tatebe στο Reuters. Επίσης ο Tatebe διέψευσε τις φήμες πως η Honda ερευνά σε συνεργασία με την Nissan την εν λόγω τεχνολογία και πως δεν υπάρχει καμία επαφή με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία πάνω στο θέμα αυτό.

Εδώ να πούμε πως διάφοροι κατασκευαστές έχουν προσανατολιστεί ήδη προς τις solid-state μπαταρίες, όπως και η BMW που επιβεβαίωσε την είδηση αυτή πρόσφατα. Η διαφορά με τις σημερινές τύπου μπαταρίες λιθίου-ιόντων έχει να κάνει πως χρησιμοποιούν υγρούς «τζελ» φύσης ηλεκτρολύτες όταν στις solid-state το υλικό είναι συμπαγές στέρεο δίχως να επηρεάζεται από τις θερμοκρασιακές μεταβολές και παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα (δηλ. περισσότερη ενέργεια σε μικρότερο όγκο).