Η Honda έτοιμη για την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3


Στα μέσα του 2020 Η Honda θα γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία που θα λανσάρει αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης «Επιπέδου 3».

  • 10/1/2020

Η αυτονομία επιπέδου 3 απαλλάσσει τον οδηγό από την οδήγηση επιτρέποντάς του να ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες όπως η ανάγνωση και η παρακολούθηση τηλεόρασης. Το αυτοκίνητο της Honda που θα ενσωματώνει αυτή την τεχνολογία θα είναι ένα Legend και αναμένεται να προσφέρει τέτοιες δυνατότητες κίνησης μόνο σε αργή κυκλοφορία και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας που έχουν συμφόρηση. Η Audi πουλά ήδη αυτοκίνητα αυτονομίας επιπέδου 3 στην Ιαπωνία ενώ το αυτοκίνητο της Honda θα παρουσιαστεί πιθανότατα αφού οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες δοκιμάσουν από κοινού αυτόνομα οχήματα σε δημόσιους δρόμους στο Τόκιο γύρω στον Ιούλιο.

Επίσης εκκρεμεί ακόμη η νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τέτοιου είδους μετακίνηση και θα έρθει στο ιαπωνικό κοινοβούλιο προς ψήφιση την άνοιξη. Υπενθυμίζεται ότι στην αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, οι οδηγοί πρέπει να είναι έτοιμοι για να πάρουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στο επόμενο επίπεδο 4, δεν απαιτείται αλληλεπίδραση οδηγού και αυτοκινήτου, αν και υπάρχει τιμόνι και πεντάλ. Τέλος, ένα αυτοκίνητο επιπέδου 5 δεν θα χρειάζεται οδηγό, αφού δε θα υπάρχουν χειριστήρια όπως τιμόνι.