H Honda θέλει και δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη


Όπως ανακοινώθηκε από την Honda, η ιαπωνική εταιρεία προγραμματίζει τη διάθεση και δεύτερου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της στην Ευρώπη ως το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/3/2020

Η πρόσφατη παρουσίαση του Honda e στην ευρωπαϊκή αγορά αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας στη Γηραιά ήπειρο, όπως φαίνεται. Σε δηλώσεις του ο κ. Tom Gardner, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Honda Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι (η εταιρεία) πρόκειται να δημιουργήσει ακόμα ένα νέο ηλεκτροκίνητο όχημα και τρεις Plug-in Hybrid εκδοχές ήδη υπαρχόντων μοντέλων της ως το 2022. Αυτά θα διατεθούν στην Ευρώπη για να μπορεί η Honda να πληροί τη νόρμα προστασίας του περιβάλλοντος που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. και το όριο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. 

Νέο Honda Jazz Plug-in Hybrid.
Νέο Honda Jazz Plug-in Hybrid.
Honda Clarity Plug-in Hybrid.
Honda Clarity Plug-in Hybrid.

Όπως είπε ο κ. Gardner, το HR-V θα αποκτήσει μια Plug-in Hybrid έκδοση ενώ εξετάζεται η δυνατότητα να εισαχθούν στην Ευρώπη οι αντίστοιχες εκδόσεις των Accord και Clarity. Θυμίζουμε ότι το νέο Jazz, το οποίο θα διατίθεται μόνο με υβριδικής διάταξης κινητήρα, θα αρχίσει να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά από το καλοκαίρι.