Η Huawei εμπλέκεται ενεργά στην αυτοκινητοβιομηχανία


Με διακριτικό τρόπο, η κινεζική Huawei ίδρυσε θυγατρική εταιρεία της ώστε να εμπλακεί ουσιαστικότερα στην αυτοκινητοβιομηχανία, με τη δημιουργία λογισμικού και συσκευών για τον τομέα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/9/2020

Η Huawei, o κινεζικός κολοσσός νέων τεχνολογιών, αποφάσισε να εμπλακεί και στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς πλέον τα οχήματα απαιτούν πολλά ηλεκτρονικά συστήματα. Έτσι, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, πριν από λίγες ημέρες συστήθηκε η «Huawei Electric Technology Co., Ltd», θυγατρική της μητρικής «Huawei Technologies Co., Ltd». Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στον κινεζικό Τύπο, το αρχικό εγγεγραμμένο κεφάλαιο για την ίδρυσή της ήταν 250.000.000 γουάν (περίπου 30.850.000 ευρώ) και σκοπός της είναι η εξέλιξη λογισμικού και απαραίτητου εξοπλισμού για την αυτοκινητοβιομηχανία και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. 

Διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας τέθηκε ο κ. Wang Jun, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για το ήδη υπάρχον τμήμα συνεργασίας με αυτοκινητοβιομηχανίες. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Huawei έχει δημιουργήσει τρία διαφορετικά λειτουργικά συστήματα τα οποία ονομάζονται «HOS», «AOS» και «VOS», αντίστοιχα, και προορίζονται και για τα οχήματα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το πρώτο είναι τα αρχικά του λειτουργικού συστήματος «HarmonyOS» το οποίο έχει εξελίξει η εταιρεία για τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνά της, καθώς δεν έχει την άδεια να χρησιμοποιεί το «Android», έπειτα από τη διαμάχη που έχει με την «Google». Έτσι, το «HOS», θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό αυτού και στην αυτοκινητοβιομηχανία, με τη χρήση και του κατάλληλου εξοπλισμού. Επίσης, η Huawei θεωρείται από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη του δικτύου 5G το οποίο θα είναι απαραίτητο και στα οχήματα.