Η Hyundai αλλάζει επιχειρηματική φιλοσοφία (Video)


Στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022, ο Όμιλος Hyundai-KIA παρουσίασε την «επόμενη ημέρα» για την εταιρεία και τον σχεδιασμό της να πάψει να είναι απλώς μια αυτοκινητοβιομηχανία στο προσεχές μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/1/2022

Τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου Hyundai-KIA θέλουν να αποδεσμεύσουν την εταιρεία από τον πλησίων φυσικό χώρο και να εμπλακούν σε ένα «άχωρο» περιβάλλον, όπου πολλές από τις καθημερινές δραστηριότητές μας θα γίνονται εξ αποστάσεως, με τη χρήση της τεχνολογίας και των ρομπότ.

Αυτό προκύπτει από την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2022, η οποία γίνεται στο Las Vegas. Όπως ανακοινώθηκε, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της για να δημιουργήσει νέα ρομπότ που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να εκτελούν εργασίες απομακρυσμένα ή να βιώσουν έναν εικονικό κόσμο που δεν υπήρξε ποτέ. 

Όπως δήλωσε ο κ. Euisun Chung, Πρόεδρος του Hyundai Motor Group, «οραματιζόμαστε ένα μέλλον όπου οι δυνατότητες κινητικότητας θα μπορούν να περιλαμβάνουν και αυτές που θα προσφέρει η ρομποτική –ακόμα και να προσφέρουν δυνατότητες και στη “Μετακινητικότητα”. Αυτό το όραμά μας θα προσφέρει απεριόριστη ελευθερία κινητικότητας και προόδου για την ανθρωπότητα».

Στην κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία θέλουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συσκευές ή τα ρομπότ μέσω των οποίων ο άνθρωπος θα μπορεί για παράδειγμα να εκτελεί απομακρυσμένα την εργασία του ή να ταΐζει το κατοικίδιό του ή να κρατάει συντροφιά σε αυτό όσο διάστημα θα λείπει ο ίδιος.

Ο κ. Chang-Hyeon Song, επικεφαλής στο τμήμα TaaS («Transportation as a Service») του Ομίλου Hyundai-KIA δήλωσε σχετικά: «Η ιδέα πίσω από τη “Μετακινητικότητα” είναι να μετατραπούν ο χώρος, ο χρόνος και η απόσταση θα μη σχετικές έννοιες. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα από την εμβυθιστική εμπειρία “παρουσίας” που μας παρέχει το “μετασύμπαν” (σημ.: ψηφιακός κόσμος), τα ρομπότ θα γίνουν επέκταση των δικών μας φυσικών αισθήσεων, επιτρέποντάς μας να αναδιαμορφώσουμε και να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητά μας».

Πάντως, ο κορεατικός Όμιλος δεν πρόκειται να αλλάξει τον επιχειρηματικό «πυρήνα» του που δεν είναι άλλος από την αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι, πρόκειται να αναζητήσει τρόπους να πάψουν τα οχήματα να είναι απλώς μέσα μεταφοράς και να μετατραπούν σε κινητά γραφεία ή κινητοί χώροι ξεκούρασης ή διασκέδασης διαθέτοντας τρισδιάστατη απεικόνιση. Μέσω της διασυνδεσιμότητας, θέλει να κάνει τα μελλοντικά οχήματά της έναν ενδιαφέροντα χώρο όπου ο επιβάτης θα βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Τέλος, πέραν της μετακίνησης των ανθρώπων, η εταιρεία στοχεύει και στη μεταφορά αγαθών, καθώς εξελίσσει μια κινούμενη πλατφόρμα η οποία θα μπορεί να υπάρχει σε διάφορες διαστάσεις, με διαφορετική διαμόρφωση και αριθμό τροχών. Σε αυτή θα τοποθετιούνται τα προϊόντα και θα μεταφέρονται αυτόματα στον προορισμό τους.