Η Hyundai εκπλήσσει με το νέο Staria


Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του Staria, ενός ξεχωριστής αισθητικής όχημα στο οποίο μπορούν να μεταφερθούν έως και εννέα επιβάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/3/2021

Η Hyundai επαναφέρει τα πολυχρηστικά οχήματα; Κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει θετικά σε αυτή την ερώτηση βλέποντας το Staria, το καινούργιο μοντέλο της το οποίο προορίζεται για πολυμελείς οικογένειες ή για όχημα μεταφοράς επιβατών. 

Έχει βασιστεί στη σχεδιαστική και κατασκευαστική πρακτική που η κορεατική εταιρεία ονομάζει «φιλοσοφία inside-out». Βάσει αυτής, η αισθητική σύνδεση του εσωτερικού χώρου και του αμαξώματος είναι εντονότερη απ’ ό,τι συνήθως και οι δύο «χώροι» αλληλοεπιδρούν και αλληλοκαλύπτονται μεταξύ τους, δημιουργώντας την αίσθηση του ενιαίου συνόλου. 

Εξωτερικά, το Staria έχει αμάξωμα ενός όγκου, με μεγάλη μετωπική επιφάνεια, έντονα κεκλιμένη και σχετικά λιτή σχεδιαστική σιλουέτα. Η μάσκα του διατρέχεται από μία φωτεινή γραμμή LED, ενώ στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα υπάρχουν οι χαρακτηριστικοί προβολείς που ονομάζονται «παγάκια» («ice cube»). Πίσω, τα εκεί φώτα αποτελούνται από σύνολο μικρών (φωτεινών) τετραγώνων.

Ωστόσο, σε ένα τέτοιο όχημα, το ουσιαστικό στοιχείο του είναι το εσωτερικό του. Το Staria θα διατίθεται είτε ως επταθέσιο είτε ως εννιαθέσιο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Hyundai, η διαμόρφωσή του έχει γίνει με τρόπο που θυμίζει άνετο σαλόνι σπιτιού ή σαλόνι πρώτης θέσης σε υπερωκεάνιο.

Στην επταθέσια εκδοχή του, η μεσαία σειρά καθισμάτων ανακλίνεται ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ενώ στην εννιαθέσια τα μεσαία καθίσματα περιστρέφονται προς τα πίσω. Τέλος, στο ταμπλώ υπάρχει έγχρωμη οθόνη 10,25 ιντσών και διακόπτες για την επιλογή κατεύθυνσης κίνησης στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η επίσημη παρουσίαση του Staria αναμένεται να γίνει ως το καλοκαίρι.