Η Hyundai επαναστατεί με το ταμπλό του Ioniq 5


Στις 23 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η παγκόσμια πρεμιέρα του Hyundai Ioniq 5.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/2/2021

Μέχρι την πλήρη και επίσημη αποκάλυψη η κορεατική εταιρία μας έχει δώσει ήδη αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για το αμάξωμα και τώρα μας δίνει ένα teaser στοιχείο για το εσωτερικό του νέου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, για το ταμπλό με μια φωτογραφία τραβηγμένη από ψηλά. Αυτό που μπορούμε να δούμε είναι πως στο ταμπλό υπάρχει μια ενιαία επιφάνεια που προεξέχει και που φιλοξενεί δύο οθόνες με μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Μια ως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια ως κεντρική οθόνη αφής από όπου θα υπάρχει πλήρης πρόσβαση στο μενού. Πάντως, υπάρχουν και αρκετοί φυσικοί διακόπτες χαμηλότερα και θα λέγαμε πως πρόκειται για μια πολύ σωστή εργονομικά επιλογή, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο σύστημα κλιματισμού.

Από εκεί και πέρα διακρίνονται τα νέας σχεδίασης καθίσματα, ενώ φαίνεται να απουσιάζει το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας προσφέροντας μια αίσθηση ελευθερίας. Όσο για τον επιλογέα κίνησης λογικά θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος από την κολόνα του τιμονιού.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα και από όσα έχουν διαρρεύσει το νέο Ioniq 5 θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τετρακίνηση και συνολική ισχύ στους 313 PS. H διαδικασία των 0-96 km/h θα διαρκεί μόλις 5,2 sec με αυτονομία στα 450 km. Πιθανότατα να υπάρξουν και άλλες πιο βασικές εκδόσεις με ένα μοτέρ. Περισσότερα, προσεχώς!