H Hyundai επενδύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα


Στο όραμα της Hyundai είναι η σύντομη εξέλιξη των ιπτάμενων αυτοκινήτων που θα κινούνται ηλεκτρικά, πιστεύοντας με σθένος τη τεχνολογία του μέλλοντος.

  • 17/6/2021

Σύμφωνα με το Reuters, η Hyundai Motor επιταχύνει τις διαδικασίες εξέλιξης των ιπτάμενων ταξί, προσφέροντας μεταξύ άλλων και άλλες υπηρεσίες. Ο Jose Munoz, chief operating officer (COO) της εταιρείας, δήλωσε πως η Hyundai έχει στο πρόγραμμά της να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Ο Munoz, ο οποίος είναι επίσης CEO της Hyundai North America είχε ισχυριστεί ότι οι μεταφορές με αεροταξί θα μπουν σε λειτουργία στις ΗΠΑ μέχρι το 2028, μπορεί και νωρίτερα, ακόμα και πριν το 2025. «Βλέπουμε τη συγκεκριμένη αγορά ως μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης», είχε πει.

Η Hyundai ετοιμάζει τα ιπτάμενα οχήματα, που θα κινούνται με μπαταρίες, για να μεταφέρουν από πέντε έως έξι επιβάτες μεταξύ κεντρικών σημείων της πόλης προς τα αεροδρόμια. Επιπλέον, θα εκτελούν και μεταφορές εμπορευμάτων. Τα αεροταξί θα κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες αντικαθιστούν τους κινητήρες jet.

Εντωμεταξύ, άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota, η General Motors, η Daimler και η Geely, επίσης εργάζονται για την κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων, μόνες τους ή σε συνεργασία με startups.

Ο Jose Munoz, CEO της Hyundai North America.
Ο Jose Munoz, CEO της Hyundai North America.

Η Morgan Stanley θεωρεί πως η αγορά των μετακινήσεων δια αέρος, θα μπορούσε να έχει τζίρο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2040 και 9 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2050. Δυστυχώς, οι τελευταίοι 18 μήνες και η πανδημία λόγω COVID-19, πήγε αρκετά πίσω και τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Το 2019, η Hyundai, η οποία έχει για βάση των αεροταξί της την Washington, είχε υποσχεθεί πως θα επενδύσει γύρω στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έως το 2025.

Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία είπε πως σχεδιάζει να επενδύσει στις ΗΠΑ, 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις τις και να προχωρήσει τα σχέδιά της με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

«Όταν πρόκειται για τη τεχνολογία του μέλλοντος …δεν είναι ποτέ νωρίς. Οι πρωτοπόροι είναι και οι νικητές», κατέληξε ο Munoz.