Η Hyundai ετοιμάζει το πρώτο της εργοστάσιο για EV στην N. Κορέα


Η Hyundai ξεκινά την δημιουργία του πρώτου της εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στη Ν. Κορέα με την έναρξη της παραγωγής να είναι προγραμματισμένη για το 2025.

  • 13/7/2022

Η Hyundai φαίνεται να επιταχύνει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού της, καθώς ήδη έχει ανακοινώσει την άφιξη του IONIQ 5 στις ευρωπαϊκές αγορές, με το IONIQ 6 να αποκαλύπτεται σε λίγες ημέρες.

Αυτή είναι μόνο η αρχή του πλάνου της Hyundai προς μία πιο πράσινη και βιώσιμη σειρά παραγωγής, με την εταιρεία να εγκαινιάζει το πρώτο της εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στη Ν. Κορέα πριν το τέλος του 2025, το πρώτο εργοστάσιο που κατασκευάζει η Hyundai στην πατρίδα της εδώ και 30 χρόνια.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος ή την ακριβή τοποθεσία, η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025. Σημαντική είναι η επένδυση της Hyundai Motor Group στη Ν. Κορέα, που ανακοινώθηκε το Μάιο του 2021, ύψους 48,1 δις δολαρίων και σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή τέτοιων εγκαταστάσεων.

Ο Chang Mon-su, αναλυτής στη Hyundai Motor Securities, θυγατρική του ομίλου Hyundai, ανέφερε ότι η κατασκευή του νέου εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στη Ν. Κορέα είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία, καθώς η αγορά οδεύει προς πλήρη κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.