H Hyundai και η Canoo ανακοινώνουν πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Η Hyundai Motor Group διπλασιάζει την πρόσφατη δέσμευσή της να επενδύσει 87 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/2/2020

Έτσι, προχωρά σε συνεργασία με την καλιφορνέζικη Canoo για την εξέλιξη μιας τύπου skateboard πλατφόρμας πάνω στην οποία θα βασιστούν μελλοντικά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά τόσο της Hyundai όσο και της Kia. Συγκεκριμένα, μέχρι το 2025 οι Κορεάτες έχουν προγραμματίσει την παραγωγή συνολικά 11 ηλεκτρικών μοντέλων συμπεριλαμβανομένων και στις μικρότερες κατηγορίες.

Η επιλογή της startup εταιρίας Canoo (με έδρα το Los Angeles και δύο έτη λειτουργίας) αποδίδεται στην αμοιβαία σχέση της Hyundai Motors με την αμερικανική κυβέρνηση που προβλέπει την επένδυση 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025 σε μελλοντικές τεχνολογίες.

Παράλληλα η Kia θα επενδύσει τα υπόλοιπα 25 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξέλιξη εξηλεκτρισμένων μοντέλων και τεχνολογιών με όφελος και για το περιβάλλον. Στόχος της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι έως το 2025 το 25% των πωλήσεων της να αντιστοιχούν σε φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

"Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία η Canoo εξέλιξε την πλατφόρμα EV, καθιστώντας τους τον ιδανικό συνεργάτη για εμάς που έχουμε ως στόχο να πρωτοπορήσουμε στη μελλοντική κινητικότητα", δήλωσε ο Albert Biermann, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στο Hyundai Motor Group. "Θα συνεργαστούμε με την Canoo για να εξελίξουμε μια αποδοτική και οικονομική πλατφόρμα για την Hyundai που θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή".