H Hyundai και η KIA ετοιμάζουν ακόμα πιο μικρά SUV


Aκολουθώντας την τάση της εποχής και τους ευρωπαίους ανταγωνιστές, οι Κορεάτες ετοιμάζουν επίθεση και στα μικρα crossover
 

  • 26/1/2019

Αν και η γκάμα τους σε SUV είναι μάλλον πλήρης, τόσο η Hyundai όσο και η KIA μελετούν το ενδεχόμενο να κατέβουν σε ακόμα μικρότερες κατηγορίες, στα λεγόμενα μινι SUV με μικρές διαστάσεις και αστικό προφίλ.

Και οι δύο αναζητούν την θέση τους σε μοντέλα κάτω από τα υπάρχοντα Kona και Stonic, αλλά όπως φαίνεται η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα. Οι αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο να αναπτυχθούν αυτά τα αυτοκίνητα και σε αμαξώματα με μήκος μικρότερο των 4 μέτρων, με στόχο ένα πιο νεανικό κοινό και κύριο πεδίο δράσης της αστικές και περιαστικές μετακινήσεις.

Γι'  αυτό τον λόγο και οι προβλέψεις μιλούν αποκλειστικά για μπροστοκίνητα μοντέλα, τα οποία κατά πάσα πιθανότατα θα βασίζονται στο Hyundai i20 και στο KIA Picanto. 

Πάντως η συγκεκριμένη νέα υποκατηγορία δεν φαίνεται να ενδιαφέρει μόνο τους Κορεάτες αλλά και την Jeep η οποία στον "οδικό" χάρτη για τα έτη 2018-2022 έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει ένα crossover στην κατηγορία Α. Το ίδιο ισχύει και για την VW η οποία θέλει να έχει κάτι μικρότερο από το T-Cross, με πιθανή ονομασία T-Track και χρονικό προσδιορισμό της παρουσίασής του τις αρχές του 2020.

Επιστρέφοντας στις δύο κορεάτικες εταιρίες, και πηγαίνοντας στην άλλη άκρη της γκάμας τους, έχουν ήδη ανανεώσει τα μεγάλα μοντέλα τους για την αγορά των ΗΠΑ. Ενώ παράλληλα προσθέτουν διαρκώς και νέα μοντέλα στην κατηγορία των SUV όπου η ΚΙΑ για παράδειγμα ετοιμάζει μια έκδοση crossover για το Ceed ενώ ετοιμάζει και ένα νέο μικρό μοντέλο για την αγορά των ΗΠΑ με την ονομασία Tusker.

ΠΗΓΗ: ΑUTOMOTIVE NEWS