Η Hyundai κατακτά δύο βραβεία στο θεσμό Future Mobility of the Year


Η Hyundai Motor Company κατέκτησε δύο βραβεία στα 2020 Future Mobility of the Year (FMOTY) για το φορτηγό HDC-6 NEPTUNE και το ηλεκτρικό σκούτερ που κατασκεύασε η εταιρεία.

  • 26/8/2020

Τα βραβεία καθιερώθηκαν από το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) Graduate School for Green Transportation το 2019 και βραβεύουν πρωτότυπα οχήματα που συνεισφέρουν σημαντικά στη μελλοντική κινητικότητα. Τα FMOTY βράβευσαν το HDC-6 NEPTUNE φορτηγό βαρέως τύπου με κινητήρα υδρογόνου στην κατηγορία «Public & Commercial» και το ηλεκτρικό σκούτερ της Hyundai στην κατηγορία «Personal».

Το HDC-6 NEPTUNE, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο North American Commercial Vehicle Show τον περασμένο Νοέμβριο, αντλεί έμπνευση από τα Art Deco τρένα της δεκαετίας του ‘30. Καθώς η ζήτηση για επαγγελματικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων και φιλικά προς το περιβάλλον αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά, οι κριτές των FMOTY ξεχώρισαν το πρώτο πρωτότυπο όχημα που ενσωματώνει κυψέλες υδρογόνου σε επαγγελματικό όχημα.

Το ηλεκτρικό σκούτερ που κατασκεύασε η Hyundai και έκανε το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο στο Consumer Electronics Show (CES) το 2017, θεωρείται επί του παρόντος ως μια επιλογή  οχήματος του μέλλοντος. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το ηλεκτρικό σκούτερ θα ενσωματωθεί στα οχήματα και θα φορτίζεται ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει για να παρέχει μέγιστη δυνατότητα κινητικότητα - ένα χαρακτηριστικό που οι κριτές εκτίμησαν ιδιαίτερα εκτός από την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του.