H Hyundai κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στην Κίνα


H Hyundai Motor Company (HMC) προχώρησε στην σύσταση κοινοπραξίας με την Beijing Automotive για την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων στην Κίνα. Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας D.J. Kim και ο Αντιπρόεδρος B.J.Park με τον Πρόεδρο της Beijing Automotive C.H. An.
  • 20/2/2002
H Hyundai Motor Company (HMC) προχώρησε στην σύσταση κοινοπραξίας με την Beijing Automotive για την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων στην Κίνα. Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας D.J. Kim και ο Αντιπρόεδρος B.J.Park με τον Πρόεδρο της Beijing Automotive C.H. An κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στην Σεούλ.
Σύμφωνα με τους όρους συνεργασίας η Hyundai Motor Company θα επενδύσει 250 εκατομμύρια δολάρια για την από κοινού κατασκευή της μονάδας παραγωγής επιβατηγών αυτοκινήτων στην Κίνα με την ονομασία Beijing-Hyundai Motor Company. Η νέα εργοστασιακή μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία τον φετινό Οκτώβριο με αρχική δυνατότητα παραγωγής 100.000 αυτοκινήτων, η οποία προβλέπεται να επεκταθεί στα 200.000 μέχρι το 2005. Το μοντέλο Sonata θα είναι το πρώτο που θα παράγεται στις νέες εγκαταστάσεις ενώ στη συνέχεια θα προστεθεί το οικογενειακό μοντέλο Elantra. Σύμφωνα με τις απόψεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δύο μερών, Hyundai Motor και Beijing Automotive, η κίνηση αυτή βασίζεται στην προβλεπόμενη ταχεία ανάπτυξη της αγοράς αυτοκινήτου στην Κίνα μετά την ένταξη της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αλλά και την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008 .