H Hyundai λανσάρει την εταιρία κινητήρων υδρογόνου HTWO


Μετά την Ionic για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Hyundai κάνει την έκπληξη και ανακοινώνει μία ακόμη θυγατρική, με στόχο να αναπτύξει περαιτέρω τις κυψέλες καυσίμου.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 12/12/2020

Η ονομασία HTWO, μάλλον δεν χρειάζεται εξήγηση, αφού απλά περιγράφει το χημικό τύπο του υδρογόνου (Η2). Παρόλα αυτά, η Hyundai έρχεται να συμπληρώσει ότι η νέα της θυγατρική περνάει ένα ακόμα μήνυμα. Τα δύο Η που προκύπτουν από τις λέξεις Hydrogen και Humanity.

Έχοντας περισσότερα από 20 έτη εμπειρίας επάνω στο συγκεκριμένο πεδίο, η κορεατική εταιρία πιστεύει πολύ στο μέλλον του υδρογόνου. Ειδικά για τις οδικές μεταφορές βαρέων οχημάτων, όπου οι κυψέλες καυσίμου εξασφαλίζουν τεράστιο πλεονέκτημα έναντι της ηλεκτροκίνησης. Η HTWO έχει την αποστολή να αναπτύξει την επόμενη γενιά συστημάτων κυψελών καυσίμου, με εφαρμογές όχι μόνο σε αυτοκίνητα αλλά ακόμα και σε πλοία και τραίνα.

Οι ιθύνοντες της φίρμας θεωρούν πως μία νέα γενιά κυψελών καυσίμου θα μπορεί να προσφέρει αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, με χαμηλότερα κόστη παραγωγής, μειωμένο βάρος και μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Ως εκ τούτου, θα φέρουν πιο κοντά την εμπορική εκμετάλλευση στον κλάδο των αυτοκινήτων. Ας μην ξεχνάμε πως η εταιρία υπολογίζει μέχρι το 2025 να έχει διαθέσει μόνο στην Ευρώπη τουλάχιστον 1.600 φορτηγά κυψελών καυσίμου. Η Hyundai είναι επίσης ένα σημαντικό μέλος του Συμβουλίου Υδρογόνου, ενός παγκόσμιου συνασπισμού κορυφαίων εταιρειών ενέργειας, μεταφορών και βιομηχανίας, με μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες για αυτό το εναλλακτικό μέσο προώθησης.