Η Hyundai Motor 35η ισχυρότερη μάρκα στον κόσμο


Η Hyundai Motor είναι 35η ισχυρότερη μάρκα στον κόσμο, σύμφωνα με τις τελευταίες βαθμολογίες που δημοσιεύτηκαν από τους ειδικούς της Interbrand σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνώντας κατά το περασμένο έτος τέσσερα παγκοσμίου φήμης εμπορικά σήματα.

  • 13/10/2016

Διανύοντας μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, η συνολική αξία της μάρκας Hyundai Motor αυξήθηκε κατά 11,1% για να φτάσει στα $ 12.55bn, εξασφαλίζοντας τη θέση της ανάμεσα στις ισχυρότερες μάρκες στον πλανήτη.

Η κορεατική εταιρεία μετακινήθηκε μια θέση, φθάνοντας στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των Top10 μαρκών της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεπερνώντας τις Audi, Volkswagen, Nissan και Porsche και αποτελεί επίσης την 4η πιο πολύτιμη υψηλού όγκου μάρκα αυτοκινήτων.

Η Hyundai Motor πραγματοποίησε πέντε εκατομμύρια πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με την πολύτιμη βοήθεια των επιτυχημένων λανσαρισμάτων των μοντέλων της Tucson, Creta και Sonata, ενισχύοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της μάρκας Modern Premium μέσω της αύξησης της διαφοροποίησης στις ταυτότητες μεταξύ των μαρκών Hyundai και Genesis.

Η μάρκα Hyundai Motor έχει ως στόχο της να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα IONIQ, τα υψηλής απόδοσης Hyundai Ν αυτοκίνητα και το μέλλον της αυτοκίνησης που επικεντρώνεται στο Project IONIQ μεταφέροντας τη μάρκα σε νέους ορίζοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επεκτείνοντας περαιτέρω την εμβέλεια της μάρκας, η sub-brand «Ν» που υπογράφει τις υψηλές επιδόσεις της Hyundai Motor ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015, με στόχο να προσφέρει σε ένα ευρύ φάσμα πελατών οχήματα διαισθητικά, υψηλής απόδοσης και απολαυστικά στην οδήγηση.

Τα πρωτότυπα RM16, Hyundai Ν 2025 Vision Gran Turismo και RN30 που αποκαλύφθηκαν μέσα στο 2016 εμπνέονται από το πάθος της μάρκας για τις υψηλές αποδόσεις και θα βοηθήσουν στην εξέλιξη του  πρώτου εμπορικού μοντέλου Hyundai Ν.

 

Το Top 10  αυτοκινητοβιομηχανιών για το 2016

Κατάταξη

Εταιρεία

Αξία Μάρκας ($bn)

1

Toyota

53.6

2

Mercedes-Benz

43.5

3

BMW

41.5

4

Honda

22.1

5

Ford

12.9

6

Hyundai

12.5

7

Audi

11.8

8

VW

11.4

9

Nissan

11.0

10

Porsche

9.5