H Hyundai παρουσίασε «πλήρως» τη 2η γενιά KONA, αλλά κρατάει κρυφά χαρτιά! (photos)


Η Hyundai έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και φωτογραφίες, για τη 2η γενιά του KONA, ωστόσο διατηρεί, ακόμα, κάποια «μυστικά» που θα αποκαλύψει τον Μάρτιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 18/1/2023

Πριν την αλλαγή του χρόνου, η Hyundai είχε αποκαλύψει τη νέα γενιά του Kona, παρουσιάζοντας περιορισμένο αριθμό φωτογραφιών και χωρίς να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες, εστιάζοντας στην αύξηση του χώρου των επιβατών και την πιο δυναμική σχεδίαση, εμπνευσμένη από την EV έκδοση.

Στο τέλος εκείνης της ανακοίνωσης αναφέρονταν ότι «περισσότερες λεπτομέρειες για το ολοκαίνουργιο Hyundai KONA θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες».

Την Τετάρτη (18/1) έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων και των κινητήριων συνόλων, που αφορούν ωστόσο την αγορά της Κορέας. Για τις υπόλοιπες, παγκόσμιες αγορές, η εταιρεία επεσήμανε ότι θα δώσει τις πληροφορίες τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το αναβαθμισμένο subcompact SUV θα διατίθεται σε αμιγώς θερμική έκδοση, υβριδική, EV, ανάλογα την αγορά και αυτό ισχύει και για την sport N Line εκδοχή του.

Προσφέρει ευρύχωρο και πιο ευέλικτο εσωτερικό χώρο για αυξημένη άνεση των επιβατών και εύκολη φόρτωση, μέσω της προσαρμοσμένης, έξυπνης ηλεκτρικής πόρτας του χώρου αποσκευών.

Παράλληλα, η 2η γενιά του Kona εξοπλίζεται με προηγμένες τεχνολογίες, όπως over-the-air ενημερώσεις, διπλές ευρείες οθόνες 12,3 ιντσών και διάφορα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS).

Για την αγορά της Νότιας Κορέας, οι θερμικές εκδόσεις περιλαμβάνουν δύο επιλογές κινητήρων. Ο turbo 1,6Τ-GDi  αποδίδει ισχύ 198 PS και ροπή 265 Nm, με το άνοιγμα των βαλβίδων να μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Από την άλλη πλευρά, ο Atkinson κινητήρας 2,0 L αποδίδει 149 PS ισχύ και 179,5 Nm ροπής, σε συνδυασμό με ένα προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (Intelligent Variable Transmission) που έχουμε δει σε κορυφαία μοντέλα της εταιρείας, για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Η υβριδική έκδοση για την Κορέα αποτελείται από έναν ειδικά βαθμονομημένο κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1,6 L GDi σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα «που προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση και υψηλή απόδοση με συνδυασμένη ισχύ 141 PS και ροπή έως 265 Nm», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Hyundai.

Και σε αυτή την περίπτωση, επισημαίνει ότι περισσότερες λεπτομέρειες για το ολοκαίνουργιο KONA που θα διατεθεί στις παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του EV, θα αποκαλυφθούν τον Μάρτιο.

Οι Κορεάτες γνωστοποίησαν και αναλυτικά τις διαστάσεις για την αμιγώς θερμική και την υβριδική έκδοση του SUV. Έχουν μήκος 4.350 mm, πλάτος 1.825 mm και ύψος 1.580 mm, με τις ζάντες 17 ιντσών. Όσο για το μεταξόνιο, είναι αυξημένο κατά 60 mm, στα 2.660 mm, εξασφαλίζοντας 77 mm περισσότερα για τα πόδια των επιβατών και 11 mm περισσότερο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών σε σύγκριση με το μοντέλο προηγούμενης γενιάς.

Αντίθετα, η Hyundai απέφυγε να παρουσιάσει τις διαστάσεις της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, για την οποία επίσης θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τον Μάρτιο. Ωστόσο, δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, από τη στιγμή που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα.

Όπως είχε αναφέρει και στην αρχική παρουσίαση, η Hyundai επισημαίνει ότι η ανάπτυξη του νέου Kona ξεκίνησε από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για γρήγορη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Από τη «μύτη του καρχαρία» εμπρός μέχρι την πόρτα του χώρου αποσκευών, όλες οι εκδόσεις έχουν μια μοναδική εμφάνιση, με την EV να διαφοροποιείται περισσότερο από τις Pixelated Seamless Horizon Lamps.

Ο σπορ χαρακτήρας αναδεικνύεται από τις επενδύσεις των θόλων των τροχών, τα πλαϊνά πάνελ με τις δυναμικές αναλογίες και τις χρωμιωμένες επενδύσεις. Επιπλέον, το KONA θα διατίθεται και με ειδικά σχεδιασμένες ζάντες 19 ιντσών.