Η Hyundai παρουσιάζει το πρώτο προσαρμοζόμενο cruise control


Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εξελιγμένο cruise control που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και αποτελεί μέρος της ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.5.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2019

Οι Κορεάτες ονομάζουν το πιο πρόσφατο τεχνολογικό τους επίτευγμα Machine Learning based Smart Cruise Control (SCC-ML) το οποίο μπορεί να μαθαίνει με τον καιρό τις συνήθειες και το στιλ του οδηγού και να προσαρμόζει ανάλογα την λειτουργία του. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εντάσσεται στην τεχνητή νοημοσύνη και συγκεκριμένα στο ADAS (Advanced Driver Assistance System) που περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Το απλό cruise control (SSC) αναλαμβάνει να διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας το αυτοκίνητα και διατηρώντας το για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην λωρίδα κυκλοφορίας του.

Το SCC-ML προχωρά ένα βήμα παραπέρα αφού διαθέτει ένα πιο εξελιγμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ που με την βοήθεια καμερών και αισθητήρων αποθηκεύει και επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες και προσαρμόζεται πάνω στον οδηγό. Για παράδειγμα, άλλοι οδηγοί επιταχύνουν νωρίτερα ή φρενάρουν πιο αργά στον αυτοκινητόδρομο ή στις τοπικές οδούς.

"Το νέο SCC-ML βελτιώνει την προηγούμενη τεχνολογία ADAS για να βελτιώσει δραματικά την λειτουργικότητα των ημιαυτόνομων χαρακτηριστικών", δήλωσε ο Woongjun Jang, VP της Hyundai Motor Group. "Η Hyundai Motor Group θα συνεχίσει τις προσπάθειες εξέλιξης των καινοτόμων τεχνολογιών AI για να οδηγήσει τη βιομηχανία προς την πλήρη αυτόνομη οδήγηση".