Η Hyundai προλογίζει το ηλεκτροκίνητο Ionic 5 (βίντεο)


Χωρίς να δείχνει πραγματικά έστω και μέρος του αυτοκινήτου, η Hyundai έρχεται να μας υπενθυμίσει με ένα σύντομο βίντεο ότι είναι πλέον θέμα εβδομάδων η αποκάλυψη του πρώτου Ionic μοντέλου της.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 10/12/2020

Η Ionic αποτελεί τη θυγατρική της Hyundai, η οποία θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Το «5» θα είναι το πρώτο μοντέλο της νέας αυτής γκάμας, βασισμένο στο εικονιζόμενο 45 Concept που είχε παρουσιάσει η εταιρία στο σαλόνι της Φρανκφούρτης, το 2019.

Στα μόλις 30 δευτερόλεπτα αυτού του πρώτου teaser, η εταιρία δεν μας δίνει καμία πληροφορία αναφορικά με το σχήμα ή τα χαρακτηριστικά του Ionic 5. Επιβεβαιώνει όμως ότι αυτό θα αποκαλυφθεί στις αρχές του 2021.

Από τα όσα ήδη γνωρίζουμε, το αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο που θα βασίζεται στη νέα, αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα της φίρμας, E-GMP. Ως εκ τούτου, θα απολαμβάνει μία σειρά σοβαρών προνομίων, όπως ταχύτατη φόρτιση έως 800V (350 kW).

Με μόλις 5 λεπτά σε ένα ταχυφορτιστή θα μπορεί να κερδίζει 100 km αυτονομίας, ενώ με 18 λεπτά θα φορτίζει στο 80%! Αντίστοιχα, χάρη στην τεχνολογία vehicle-to-load (V2L), θα είναι σε θέση να λειτουργεί ως ενεργειακή πηγή, για να τροφοδοτεί με ρεύμα τις ανάγκες ενός νοικοκυριού ή για να φορτίσει ένα άλλο ηλεκτρικό όχημα.

Οι συσσωρευτές που θα φέρει υπολογίζεται ότι θα διαθέτουν 10% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα. Περισσότερη δηλαδή ενέργεια ανά μονάδα όγκου.

Υπολογίζεται ότι η αυτονομία του είναι κατ’ ελάχιστο 500 km, ενώ αν υπάρξει και έκδοση extended range, το νούμερο αυτό θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Αντίστοιχα και τα ηλεκτρονικά του αναμένεται να βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής. Όλα αυτά θα αποκαλυφθούν λογικά εντός του Ιανουαρίου, με τα Ionic 6 sedan και Ionic 7 SUV να ακολουθούν πιθανά το 2022 και 2024.