H Hyundai σταματά την παραγωγή αυτοκινήτων στη Ν. Κορέα λόγω κορωνοϊού!


Όπως ανακοινώθηκε, η Hyundai θα διακόψει για λίγες ημέρες την παραγωγή στη Νότια Κορέα εξαιτίας της έλλειψης μηχανικών μερών, που προήλθε από την αντίστοιχη διακοπή σε προμηθευτές λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/2/2020

Σε ανακοίνωσή της, η Hyundai ενημέρωσε ότι θα διακόψει για τέσσερις ή πέντε ημέρες την παραγωγή των μοντέλων της στα εργοστάσιά της που διαθέτει στην Νότια Κορέα. Έτσι, γίνεται η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία επηρεάζεται στην πάτρια γη της από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Hyundai έχει επτά παραγωγικές μονάδες στη χώρα και γνωστοποίησε ότι από τις 7 έως τις 11 ή και τις 12 Φεβρουαρίου θα διακόψει την κατασκευή αυτοκινήτων σε αυτές για να αντιμετωπίσει την έλλειψη των απαραίτητων μηχανικών μερών και πρώτων υλών που είναι απαραίτητα.

Σε αυτά, συναρμολογούνται τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και αλλού και συντελούν στο 40% της ετήσιας παγκόσμιας παραγωγής της ετησίως.

Η ολιγοήμερη αναγκαστική διακοπή κρίθηκε απαραίτητη έπειτα από την αδυναμία της εταιρείας να προμηθευτεί έγκαιρα τα απαιτούμενα από τους προμηθευτές της, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Το θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα με τον κορωνοϊό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία, κάτι που επηρεάζει και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Όπως έγινε γνωστό, ο Όμιλος Hyundai-KIA δεν διατηρεί μεγάλο απόθεμα και εισαγάγει συχνά από την Κίνα.