Η Hyundai θα παρουσιάσει στη SEMA ένα εντυπωσιακό Veloster N Performance


Στη Hyundai φαίνεται ότι ποντάρουν πολύ στα σπορ μοντέλα N, μιας και το εντυπωσιακό Veloster N Performance μπορεί να βγει άμεσα στο δρόμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/10/2019

Το Veloster N Performance που θα παρουσιαστεί στη SEMA δεν δείχνει να απέχει πολύ από την κανονική παραγωγή, οπότε κάλλιστα το βήμα αυτό μπορεί να γίνει και πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε. Οι σχεδιαστές πάντως της Hyundai φρόντισαν να εξασφαλίσουν σε αυτό το Veloster μια ακόμα πιο εντυπωσιακή και επιθετική εμφάνιση, κάνοντας χρήση κατάλληλων στοιχείων.

Για παράδειγμα μιας εισαγωγής αέρα στο καπό (ram air hood) ενός εμπρός σπλίτερ. Ταυτόχρονα επανασχεδίασαν τις φούστες στα μαρσπιέ, διαφοροποίησαν το διαχύτη πίσω και προσάρμοσαν με εντυπωσιακά μεγάλη σταθερή αεροτομή. Επίσης πρόσθεσαν λεπτομέρειες σε πορτοκαλί χρώμα, καθώς και μια ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση της Capristo.

Οι ζάντες είναι 19 ιντσών της ΟΖ, τα λάστιχα τα P Zero της Pirelli, ενώ το σύστημα πέδησης είναι υψηλών επιδόσεων με εξαπίστονες δαγκάνες και δίσκους 380 χιλιοστών μπροστά και τετραπίστονες δαγκάνες με δίσκους 360 χιλιοστών πίσω. Στο εσωτερικό υπάρχει πολύ Alcantara και διακοσμητικά από ανθρακόνημα, οι ζώνες ασφαλείας είναι της Sabelt, ο επιλογέας είναι αλουμινένιος ενώ δεν απουσιάζουν οι πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση, η οποία είναι της Extreme Racing με ελατήρια H&R και αντιστρεπτικές Daewon Steel, ενώ λογικά, μιας και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αντίστοιχο, δεν θα υπάρχουν αλλαγές στον κινητήρα.