Η Ιαπωνία εξετάζει την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα μέσα της δεκαετίας του 2030!


Η δεύτερη χώρα του G7 μετά τη Μεγάλη Βρετανία που τοποθετείται αναφορικά με την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/12/2020

Σίγα σιγά όλο και περισσότερες χώρες ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον. Πρόσφατα προστέθηκε σε αυτές και η Ιαπωνία, πρόθεσή της οποίας είναι να προβεί σε μια τέτοιο απαγόρευση της πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης περί τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Έτσι και χρονικά η Ιαπωνία εναρμονίζεται με τις άλλες χώρες στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ ένας δεύτερος στόχος της είναι να μηδενιστούν οι εκπομπές άνθρακα μέχρι τα μέσα του αιώνα. Το 2050 δηλαδή.

Με τον τρόπο αυτό η ιαπωνική κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τις μεγάλες εγχώριες μάρκες όπως είναι η Toyota να αναπτύξουν το κομμάτι της έρευνας και εξέλιξής τους στη χώρα τους. Και βέβαια να πυροδοτήσει έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους. Ο οποίος είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και σε νέες συμμαχίες.

Μέχρι στιγμής πάντως οι μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες δεν έχουν πάρει ακόμα θέση, μιας και περιμένουν να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, κάτι που αναμένεται να γίνει στο τέλος του έτους. Πάντως οι υπολογισμοί των Ιαπώνων αναφέρουν πως μέχρι το 2030 οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων στη χώρα θα έχουν φτάσει μέχρι και το 55% του συνόλου.