Η ηλεκτρική McLaren θα πρέπει να μπορεί να κινηθεί μισή ώρα σε πίστα


Η McLaren πιστεύει πως το 2025 η τεχνολογία των μπαταριών θα έχει εξελιχθεί, προκειμένου να προχωρήσει και αυτή με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

  • 31/8/2018

Η McLaren να μεν έχει πει ξεκάθαρα πως θα στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση, αλλά από την άλλη δεν δείχνει να βιάζεται προκειμένου να εφαρμόσει το νωρίτερα δυνατό τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε κάποιο από τα hypercar της. Έτσι τηρεί κατά κάποιον τρόπο στάση αναμονής, αναμένοντας ουσιαστικά μπαταρίες νέας τεχνολογία, οι οποίες θα μπορούν να καλύψουν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ίδια για τα EV (Electric Vehicle) της.

H βασική προϋπόθεση που σύμφωνα με την εταιρεία θα πρέπει να καλύπτει κάθε ηλεκτρική McLaren θα είναι η δυνατότητά της να κινηθεί σε πίστα με όλη την ισχύ της διαθέσιμη για περίπου 30 λεπτά της ώρας. Παράλληλα η φόρτιση των μπαταριών της για τη συνέχεια θα πρέπει να γίνεται σε χρόνο που δεν θα ξεπερνά τα 30 πρώτα λεπτά.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της μάρκας αλλά και τον ισχυρό της άντρα Mike Flewitt τα παραπάνω αναμένεται να είναι εφικτά το 2025, ενώ όπως δήλωσε ο τελευταίος η Βρετανική εταιρεία δεν θέλει να κάνει συμβιβασμούς σε ότι αφορά το σύστημα πρόωσής των μοντέλων της.

Σύμφωνα πάντως με τον Hewitt το 2025 όλες οι McLaren θα έχουν τουλάχιστον υβριδική υποβοήθηση, προκειμένου να εξασφαλίζουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις και κυρίως να είναι σύμφωνες με τις ολοένα πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπές ρύπων.