Η ηλεκτρική Rolls-Royce Silent Shadow θα έχει επαναστατική σχεδίαση


H βρετανική φίρμα προχωρά στην εξέλιξη του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα έχει κοινό σύστημα με την BMW i7.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/1/2021

Η ώρα της ηλεκτρικής Rolls-Royce πλησιάζει και την αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα έχει αρκετά στοιχεία από το ριζοσπαστικό πρωτότυπο που βλέπετε στην οθόνη σας. Και σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο CEO της εταιρίας, Torsten Muller-Otvos θα προσπεράσουν τις υβριδικές και pug-in επιλογές πηγαίνοντας κατευθείαν σε ένα αμιγώς BEV μοντέλο.

Το οποίο θα ονομάζεται Silent Shadow για τον λόγο πως θα κινείται αθόρυβα και γρήγορα όσο μια… σκιά . Η ηλεκτρική Rolls θα παρουσιαστεί σε περίπου τρία-τέσσερα χρόνια από σήμερα και όπως είπαμε θα έχει πολλά σχεδιαστικά γνωρίσματα από το πρωτότυπο 103ΕΧ που είχε παρουσιάσει η βρετανική εταιρεία το 2016.

Σε αυτό το concept υπήρχε από ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα που απέδιδε περίπου 200 άλογα. Στο μοντέλο παραγωγής θα δούμε ένα νέο σύστημα πρόωσης που έχει εξελιχθεί από την BMW και θα το δούμε και στην επερχόμενη i7 με την top εκδοχή του να εξασφαλίζει μια αυτονομία πάνω από 500 km χάρη στην μπαταρία των 100 kWh.

Τέλος, να πούμε πως η Silent Shadow μπορεί να είναι το πρώτο ηλεκτρικό Rolls σχεδιασμένο σε λευκό χαρτί, αλλά νωρίτερα του χρόνου θα προηγηθεί η ηλεκτρική έκδοση της Cullinan. H οποία θα έχει το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης της BMW iX. Και όπως φαίνεται οι μελλοντικές Rolls-Royce θα είναι περισσότερο BMW από κάθε άλλη φορά.