Η Ηyundai θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα σκληροτράχηλο off road


H κορεάτικη εταιρία δηλώνει ότι μπορεί να φτιάξει έναν αντίπαλο του Land Cruiser αν θεωρήσει ότι υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.

  • 1/11/2020

Η Hyundai έχει εξαπλωθεί ήδη σε κάθε κατηγορία και δη στα SUV στα οποία έχει παρουσία παντού. Ακόμα και στα μεγάλα μοντέλα, όπως το Palisade ή το Santa Fe τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στις ΗΠΑ.

Όμως όλα αυτά είναι μοντέρνα SUV με αυτοφερόμενο πλαίσιο, μακριά από την κλασική σχολή με το πλαίσιο τύπου σκάλας και τις μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τόσο η Hyundai όσο και η Kia δεν σκέφτονται να φτιάξουν ένα τέτοιο μοντέλο. Ένα μοντέλο που θα σταθεί απέναντι σε ιστορικά αυτοκίνητα όπως το Toyota Land Cruiser 

Aυτό δήλωσε ο υπεύθυνος της Hyundai στην Αυστραλία, ο οποίος υποστήριξε ότι η εταιρία του θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό αυτοκίνητο με μεγάλη παράδοση. 

Η αυτοπεποίθηση, όπως δήλωσε, προκύπτει από την τεράστια επιτυχία του i30N το οποίο παρά το ότι ήταν η πρώτη προσπάθεια, κατάφερε να σταθεί επάξια απέναντι στα κλασικά ευρωπαϊκά hot hatches. 

Φήμες θέλουν την Hyundai να έχει στα σκαριά ένα τέτοιο μοντέλο είτε ως SUV είτε ως pick-up, με στόχο μεγάλες αγορές όπως αυτή της Αμερικής. Οι ίδιες φήμες θέλουν τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί αυτό το μοντέλο να είναι ο εξακύλινδρος turbodiesel των 3 λίτρων που υπάρχει στο Genesis GV80 με απόδοση στους 280 ίππους.