Η Jaguar C-Type επιστρέφει στην παραγωγή από την Ecurie Ecosse


Η θρυλική «Ecurie Ecosse», η επίσημη εθνική αγωνιστική ομάδα της Σκοτίας, θα δημιουργήσει επτά πιστά αντίγραφα της Jaguar C-Type, που παρουσιάστηκε το 1951 και με την οποία η ομάδα συμμετείχε στους αγώνες της εποχής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/1/2021

H «Ecurie Ecosse» ιδρύθηκε το 1951 από μια παρέα φίλων των αγώνων αυτοκινήτου με επικεφαλής τον David Murray και ιδρυτικό μέλος τον Ian Stewart, γνωστό οδηγό της εποχής που συμμετείχε σε αγωνιστικές διοργανώσεις με τις Jaguar XK120 και C-Type της ομάδας.

Η C-Type βασιζόταν στην πρώτη και η «Ecurie Ecosse» χρησιμοποίησε συνολικά επτά σασί για τις αγωνιστικές δραστηριότητές της. 

Στην εποχή μας, οι υπεύθυνοι της αγωνιστικής ομάδας και λέσχης αποφάσισαν να δημιουργήσουν επτά πιστά αντίγραφα της C-Type. Ήδη το πρώτο ολοκληρώθηκε και το βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Όπως ανακοινώθηκε, τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Jaguar στο Coventry, δηλαδή στον χώρο που δημιουργούνταν και οι αυθεντικές στη δεκαετία του ’50. Τα αυτοκίνητα θα είναι χειροποίητα στο σύνολό τους και θα συναρμολογηθούν από εξειδικευμένους τεχνίτες.

Το αμάξωμα των νέων C-Type είναι αλουμινένιο και θα προσαρτάται στο σωληνωτό πλαίσιο. Ο κινητήρας είναι εξακύλινδρος σε σειρά και προέρχεται από την XK120. Έχει χωρητικότητα 4,2 λίτρων και θα μπορεί να αποδίδει μέγιστη ισχύ που θα ξεπερνά τους 300 PS.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της «Ecurie Ecosse» θα προσθέσουν στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και κάποιες μετατροπές που είχε πραγματοποιήσει η ομάδα σε αυτά με τα οποία κέρδισε δύο φορές στις «24 Ώρες του Le Mans».