Η Jaguar Consul είναι ένα ακατέργαστο βρετανικό διαμάντι


Στο ένδοξο παρελθόν μέσα από το πολλά υποσχόμενο μέλλον μάς ταξιδεύει η Jaguar Consul, ένα φουτουριστικό πρωτότυπο έτοιμο να υποδεχθεί την «αυτόνομη» εποχή.

  • 1/10/2020

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν με καχυποψία όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον. Στην προκειμένη περίπτωση το μέλλον της αυτοκίνησης στο οποίο θα κυριαρχήσει η ηλεκτροκίνηση αλλά και η τεχνολογία της αυτόνομης κίνησηςπου αργά ή γρήγορα θα βγάλει από το κάδρο τον οδηγό.

Υπάρχουν βέβαια και πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τις τεχνολογίες οι οποίες υπόσχονται να αλλάξουν μια για πάντα τον χάρτη της αυτοκίνησης. Μία από αυτές είναι ευελιξία που προσφέρουν στους μηχανικούς και στους σχεδιαστές να υλοποιήσουν όσα η φαντασία τους επιτάσσει.

Χάρη σε αυτή την ευελιξία, προτάσεις όπως η Jaguar Consul διεκδικεί μια θέση στη γραμμή παραγωγής, θυμίζοντας την εποχή εκείνη όπου η ανυπαρξία των αυστηρών προδιαγραφών και του ανελέητου ανταγωνισμού ανάμεσα στους κατασκευαστές επέτρεπε τη δημιουργία τετράτροχων γλυπτών.

Η εποχή αυτή είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει, καθώς ο δραστικός περιορισμός των ατυχημάτων στον οποίο θα οδηγήσει η αυτόνομη κίνηση των οχημάτων και η ευέλικτη αρχιτεκτονική ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράτροχο θα λύσουν και πάλι τα χέρια των αυτοκινητοβιομηχανιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή σε πιο εξεζητημένες σχεδιαστικές γραμμές.