Η Jaguar διαψεύδει το τέλος παραγωγής των XE και XF


Στέλεχος  της Jaguar διέψευσε δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι η βρετανική εταιρεία σταμάτησε την παραγωγική διαδικασία των πολυτελών σεντάν XF και XE στη Βρετανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/6/2022

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Jaguar, αυτό δεν έχει γίνει τώρα αλλά τα ανώτατα στελέχη της έχουν αποφασίσει να το πράξουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το θέμα άρχισε να γίνεται γνωστό τον περασμένο Μάρτιο όταν Γάλλοι αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου ανέφεραν ότι η Jaguar  διέκοψε την παραγωγή των XE και XF στο εργοστάσιό της που έχει στη περιοχή του Castle Bromwich και ότι συνεχίζει μόνο αυτή της F-Type. 

Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι υπήρξε μερική διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας των δύο σεντάν μοντέλων εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, Συγκεκριμένα, διευκρίνισε: «Όπως συμβαίνει και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, προς το παρόν έχουμε κι εμείς έλλειψη σε τσιπ λόγω του προβλήματος στην εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία οφείλεται στην Covid-19. Αυτό, έχει επηρεάσει το πρόγραμμα κατασκευής μας». 

Σύμφωνα με τη εταιρεία, η παραγωγή των XE και XF αναμένεται να σταματήσει από το 2025 και έπειτα όταν η εταιρεία θα μετατραπεί σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών νέων μοντέλων, όπως έχει αποφασιστεί με το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί για τον εξηλεκτρισμό των καινούργιων οχημάτων της.