Η Jaguar ετοιμάζει δική της πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της οχήματα


Η Jaguar πρόκειται να γίνει αμιγώς ηλεκτρική από το 2025, και εργάζεται πυρετωδώς για αυτή τη μετάβαση.

  • 3/2/2022

Το πλάνο της Jaguar να γίνει μία μάρκα που θα προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες επιλογές στη γκάμα της από το 2025 επρόκειτο αρχικά να υποστηριχθεί από εξωτερικούς προμηθευτές.

Η βρετανική εταιρεία, όμως, θέλει να κατασκευάσει δική της πλατφόρμα και να κάνει αυτό το βήμα χωρίς έξωθεν βοήθεια, όπως εξήγησε σε ενημέρωση προς τους επενδυτές της ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover, Thierry Bollore.

Ο οικονομικός διευθυντής Adrian Mardell επιβεβαίωσε πως η νέα πλατφόρμα θα ονομάζεται 'Panthera', με ρεπορτάζ του Autocar να αναφέρει πως αυτή η αλλαγή σκεπτικού από την JLR οφείλεται στις πιέσεις του επικεφαλής σχεδιασμού της, Gerry McGovern, που ζήτησε τα νέα αυτοκίνητα της μάρκας να ξεχωρίζουν, συμβαδίζοντας με τη στροφή της στην ηλεκτρική ενέργεια.

Ως το 2025, η Jaguar δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει νέο μοντέλο, ενώ έχει θέσει ως στόχο της να γίνει άμεση ανταγωνίστρια της Bentley στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων.

Το μόνο που έχει ανακοινώσει ως τώρα είναι πως θα παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά crossover και ένα δίθυρο coupe στην αυγή της νέας της εποχής, την ώρα που υπάρχουν φόβοι και για πιθανή συρρίκνωση του έμψυχου δυναμικού της.