Η Jaguar κατασκευάζει και πουλά παλιούς... νέους κινητήρες!


Αν η παλιά Jaguar σας έχει θέματα με τον κινητήρα της μπορείτε να αγοράσετε, πανάκριβα, έναν ολοκαίνουργιο και να τον αντικαταστήσετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/6/2020

Στη Jaguar φαίνεται πως έχουν βρει μια καλή φάμπρικα με τα παλιά τους μοντέλα. Ξεκίνησαν με την κατασκευή καινούργιων κλασικών μοντέλων με βάση τα γνήσια σχέδια και συνεχίζουν τώρα με την κατασκευή και κινητήρων που κινούσαν διαχρονικά μοντέλα τους.

Ένας από αυτούς τους κινητήρες είναι και ο εξακύλινδρος σε σειρά των 3.800 cc, η παραγωγή του οποίου είχε σταματήσει από το 1968. Μέχρι τότε και πέρα από την E-Type κινούσε και τις XK150, XK150 S, MkIX, Mk2, MkX, E-Type Series 1 και S-Type.

Ο λόγος της εκ νέου κατασκευής του από την Jaguar Classiv, η οποία αναλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα λεγόμενα continuation μοντέλα των XKSS, D-Type και διάφορων E-Types, είναι η αντικατάσταση διαλυμένων κινητήρων παλιών Jaguar.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να διατηρήσει αν θέλει τον παλιό σειριακό αριθμό του κινητήρα στον οποία απλά προστίθεται ένα αστέρι που κάνει σαφές ότι είναι καινούργιος που έχει αντικαταστήσει τον παλιό. Αν όχι υπάρχει καινούργιος αριθμός.

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να αποδείξει καταρχήν πως είναι ιδιοκτήτης μιας Jaguar που διαθέτει αυτόν τον κινητήρα και στη συνέχει παίρνει έγκριση για την αγορά. Η οποία δεν είναι καθόλου φτηνή υπόθεση μιας και μόνο το μπλοκ από χυτοσίδηρο κοστίζει 14.340 λίρες Αγγλίας. Πάντως υπάρχει και εγγύηση 12 μηνών και πιστοποιητικό αυθεντικότητας.