H Jaguar Land Rover βλέπει το μέλλον μέσα από το Project Vector


Στην Βρετανία υπάρχει μία τεράστια θέληση για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/2/2020

Το Project Vector είναι ένα νέο αυτόνομο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος Destination Zero της Jaguar Land Rover. Το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα ένα μέλλον της αυτοκίνησης από το οποίο θα απουσιάζουν οι εκπομπές ρύπων, τα ατυχήματα και η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πιλοτικά οχήματα όπως το Project Vector μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους προς την εξέλιξη αυτής της κατεύθυνσης και ως αυτόνομο να συνδράμει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των υποδομών μας έξυπνης πόλης. Η οποία θα εξυπηρετεί τόσο την ιδιωτική όσο και την κοινόχρηστη κινητικότητα.

Όπως μπορείτε να δείτε το Project Vector έχει το στιλ ενός mini-bus που φτάνει σε μήκος μόλις τα τέσσερα μέτρα. Χάρη στο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης η διάταξη στο εσωτερικό είναι επίπεδη και με χαμηλό ύψος από το έδαφος διευκολύνοντας στην επιβίβαση/ αποβίβαση.

H Jaguar Land Rover θα συνεργαστεί με τοπικούς βρετανικούς φορείς ώστε να «τρέξει» το πρόγραμμα της από τα τέλη του 2021 περιλαμβάνοντας και δοκιμές σε πραγματικό περιβάλλον και στους δρόμους του Coventry.

"Οι μελλοντικές αστικές διαδρομές θα πραγματοποιούνται από ιδιωτικά και κοινόχρηστα οχήματα, με πρόσβαση σε δρομολόγια και κατά απαίτηση υπηρεσίες και ως μέσα μαζικής μεταφοράς. Το όραμά μας δείχνει ότι το όχημα είναι ένα ευέλικτο μέρος του δικτύου αστικής κινητικότητας που μπορεί να προσαρμοστεί για διαφορετικούς σκοπούς", δήλωσε ο Tim Leverton, Διευθυντής του Project.