H Jaguar Land Rover εξέλιξε κάθισμα που προσομοιώνει το περπάτημα


Η καθιστική ζωή έχει αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς ανθρώπους και η JLR προσπαθεί να τις περιορίσει τουλάχιστον μέσα στο αυτοκίνητο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/1/2020

Jaguar Land Rover: Τα στατιστικά δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation- WHO) επιβεβαιώνει αυτό που όλοι στην ουσία γνωρίζουμε: πιο πολλοί από το ¼ των κατοίκων της γης -περίπου δηλαδή 1,4 δις άνθρωποι- περνούν περισσότερο χρόνο από ότι πρέπει καθήμενοι. Κάτι που προκαλεί προβλήματα στους μυς στα πόδια, τους γοφούς και τους γλουτούς.

Φυσικά σε αυτούς τους ανθρώπους περιλαμβάνεται και ένας πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγών, είτε επαγγελματιών είτε αυτών που μετακινούνται από και προς το χώρο εργασίας τους ή που η εργασία τους αυτή καθαυτή περιλαμβάνει πολλές μετακινήσεις.

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;

Προκείμενου να μπορέσουν να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι συνέπειες της πολύωρης οδήγησης η Jaguar Land Rover, πιο συγκεκριμένα το τμήμα Body Interiors Research της, εξέλιξε ένα κάθισμα που προσομοιώνει τις κινήσεις και τη λειτουργία των μυών κατά την κίνηση και το περπάτημα. Τα σύστημα αυτών των κινήσεων προσαρμόζεται αυτόματα στη σωματική διάπλαση τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού.

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία είναι μέρος του Destination Zero -προορισμός μηδέν σε ελεύθερη απόδοση- ενός πρότζεκτ της JLR που έχει σα στόχο «έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων, μηδέν ατυχήματα και μηδέν επιβάρυνσης της υγείας».