Η Jaguar-Land Rover λέει πως η χρήση της LESA θα είναι μία επανάσταση


Στη βρετανική εταιρεία πιστεύουν ακράδαντα πως η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για τα εσωτερικά των αυτοκινήτων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/11/2019

Τα αρχικά LESA ίσως δεν τα έχετε ακούσει αλλά σίγουρα έχετε δει που χρησιμοποιούνται. Το LESA λοιπόν σημαίνει Lightweight Electronics Simplified Architecture (Απλοποιημένη Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών χαμηλού βάρους) και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στα wearables και στις καμπύλες οθόνες των τηλεοράσεων OLED.

Στα αυτοκίνητα η JLR (Jaguar Land Rover) που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία LESA ισχυρίζεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει επανάσταση στη σχεδίαση των εσωτερικών και να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Παράλληλα θα μπορούσε να επιφέρει μια μείωση του βάρους που θα προσέγγιζε το 60%, μιας και ενσωματώνει υπολογιστική ισχύ, αισθητήρες και καλωδιώσεις χωρίς τη χρήση μεταλλικών στοιχείων.

Επίσης η JLR λέει οι οθόνες που μπορούν να κατασκευαστούν με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας μπορούν να προβάλλουν πληροφορίες μόνο όταν αυτές χρειάζονται. Με τον τρόπο αυτό οι σχεδιαστές θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν ειδικού σχήματος οθόνες, ενώ δεν θα χρειάζονται καθόλου τα φυσικά κουμπιά.

Η LESA θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για ταμπλό, για συστήματα εσωτερικού φωτισμού, για την εμφάνιση πληροφοριών σε διακοσμητικά από ξύλο, σε πολύ-λειτουργικά τιμόνια, καθώς και στις οροφές υπό τη μορφή ηλιακών πάνελ και χωρίς την προσθήκη σημαντικού βάρους.