H Jaguar Land Rover θα επενδύσει 18 δισ. δολλάρια για εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων


Σε μια προσπάθεια να απεμπλακεί από τους πετρελαιοκινητήρες, η βρετανική εταιρία θα δώσει μεγάλη έμφαση στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων εκδόσεων των μοντέλων της.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/6/2018

Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής που θέλει όλους τους μεγάλους κατασκευαστές να στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση, η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις επενδύσεις της στην εξέλιξη EV μοντέλων.

Η εταιρία που ανήκει πλέον στην Ινδική Tata Motors σκοπεύει να επενδύσει περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια ανά τον κόσμο, μέσα στα επόμενα χρόνια έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της. 

Η ανακοίνωση έρχεται σε μία εποχή που οι πωλήσεις της εταιρίας δεν είχαν την ανάπτυξη που είχαν προβλέψει τα στελέχη της, κάτι που αποδίδεται στους φόβους των καταναλωτών για τους κινητήρες diesel τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ίδια την Βρετανία. 

Με τις επενδύσεις αυτές η JLR υπολογίζει ότι μέχρι το 2025 θα μπορεί να προσφέρει τρεις διαφορετικές εκδοχές των μοντέλων της, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά. Αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα θα προσφέρονται όταν και εφ' όσον υπάρξει επαρκής ζήτηση από τους καταναλωτές.

Tα αυτοκίνητα με κινητήρες diesel αντιπροσωπεύουν το 90% των πωλήσεων της εταιρίας σε Ευρώπη και Βρετανία, ποσοστό που παραμένει ιδιαίτερα υψηλό για μία εταιρία. Η JLR πάντως έχει δηλώσει ότι κάθε μοντέλο που θα βγάζει στην παραγωγή από το 2020 θα έχει και την ηλεκτρική του εκδοχή, αν και μάλλον σε πρώτη φάση θα πρόκειται για plug-in υβριδικά και όχι αμιγώς ηλεκτρικά.