H Jaguar Land Rover θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας


Προς το παρόν η βρετανική εταιρία αρνείται να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/12/2018

Ωστόσο όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και για την Jaguar Land Rover τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Η αιτία είναι πως η εταιρία είχε ξανοιχτεί αρκετά και το πληρώνει τώρα με την μεγάλη πτώση των saloon μοντέλων και των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων. Ειδικά στην αγορά της Κίνας οι πωλήσεις των μοντέλων Jaguar και Land Rover έχουν πέσει σχεδόν στο μισό.

Η λύση θα πρέπει να είναι δραστική και να υπάρξει ένα τολμηρό πλάνο αναδιοργάνωσης που θα περιλαμβάνει την απόλυση 5.000 υπαλλήλων. Πιθανότατα αυτό το πλάνο θα ανακοινωθεί αρχές 2019, όπως αναφέρει η FT. Όπως έχει ανακοινώσει νωρίτερα τον Οκτώβριο η Jaguar Land Rover θα υπάρξει ένα πλάνο μείωσης κόστους κατά 2,5 δισεκατομμύρια στερλίνες αλλά δίχως μετέπειτα να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην Βρετανία η εταιρία απασχολεί περίπου 40.000 άτομα και ήδη έχει περικόψει 1.000 θέσεις από το εργοστάσιο στο Solihull, που πρόσφατα έκλεισε προσωρινά για δύο εβδομάδες. Αναφορές και αναλύσεις κάνουν λόγο πως η JLR θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα μελλοντικά και οικονομικά και πως θα πρέπει να σκεφτεί να μετατρέψει την Jaguar σε μίας γκάμα με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.