H Jaguar με ειδική έκδοση της F-Type (video)


Με την ειδική έκδοση Chequered Flag η Jaguar γιορτάζει τα 70 χρόνια των σπορ μοντέλων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/10/2018

Μπορεί η Jaguar να έχει δημιουργήσει το όνομά της με τις λιμουζίνες της αλλά σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της είχε στη γκάμα της και πολύ καλά σπορ μοντέλα. Όπως για παράδειγμα τις E-Type, XK και XJ220 που έχουν χτίσει το δικό τους θρύλο. Η αρχή είχε γίνει το 1948 με την XK120, κάτι που σημαίνει πως φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την πρώτη σπορ Jaguar. Φυσικά τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται από τα τμήματα marketing και έτσι η Jaguar παρουσίασε μια ειδική έκδοση της όμορφης Type.

Η οποία ονομάζεται Chequered Flag (καρό σημαία) και συνδυάζει το πακέτο R-Dynamic με το πακέτο Exterior Design, σε συνδυασμό με ζάντες 20 ιντσών και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στο εσωτερικό υπάρχει δέρμα Windsor, σπορ καθίσματα, βουρτσισμένες αλουμινένιες επενδύσεις στην κεντρική κονσόλα και ένα ειδικής σχεδίασης σπορ τιμόνι με το λογότυπο της καρό σημαίας και ένα κόκκινο σημάδι ψηλά στο κέντρο.

Η ειδική αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη τόσο στην έκδοση κουπέ όσο και στην κάμπριο και συνδυάζεται τόσο με τον τετρακύλινδρο turbo των 2.000 κυβικών και των 300 ίππων όσο με τον V6 των 3.000 κυβικών, που με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή (kompressor) αποδίδει 380 ίππους. Το κιβώτιο είναι σε κάθε περίπτωση ένα αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ η εξακύλινδρη έκδοση είναι διαθέσιμη και ως τετρακίνητη.