H Jaguar θα ανανεώσει την F-Type


Η (πολύ) όμορφη F-Type θα συνεχίζει ανανεωμένη και πιθανότατα και με κορυφαίο κινητήρα από τη BMW.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/7/2019

Το όμορφο coupe και roadster της Jaguar, η F-Type περιλαμβάνεται στη γκάμα της βρετανικής εταιρείας ήδη από το 2013 και συνεχίζει μέχρι τώρα ουσιαστικά χωρίς αλλαγές. Έτσι λοιπόν ένα facelift είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο παρόλο που η F-Type κάθε άλλο παρά εκτός εποχής δείχνει.

Πως θα μπορούσε όμως το όμορφο σχέδιό της να εξελιχθεί χωρίς όμως και να διαφοροποιηθεί; Οι φήμες αλλά και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για μια ελαφρώς μεγαλύτερη μάσκα σε συνδυασμό με αισθητά πιο λεπτούς προβολείς, που θα εκσυγχρονίσουν την εμφάνισή της.

Στο προφίλ του αυτοκινήτου και κυρίως στα χαρακτηριστικά φτερά δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, ενώ ανανεωμένο θα είναι και το πίσω μέρος, με τις αλλαγές να περιλαμβάνουν και τα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει αναβάθμιση τόσο του infotainment -ίσως και με μια πιο μεγάλη οθόνη αφής- όσο και των συστημάτων υποβοήθησης, ενώ οι πιο σημαντικές αλλαγές ίσως και να κρύβονται κάτω από το μακρύ καπό.

Και αυτό γιατί το κορυφαίο οκτακύλινδρο σύνολο των 5.000 cc, το οποίο έλκει την καταγωγή του από τη Ford, ίσως αντικατασταθεί από τον V8 των 4,4 lt της BMW. Άλλωστε εδώ και λίγο καιρό υπάρχει συμφωνία, σε άλλο τομέα, μεταξύ των δύο εταιρειών. Παράλληλα πιθανό είναι και ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης. Οι όποιες αλλαγές αφορούν φυσικά τόσο το coupe όσο και το roadster.