Η Jaguar τιμά τα 60 χρόνια της E-Type με μια επετειακή έκδοση


Για να γιορτάσει τα 60 χρόνια από τη δημιουργία της θρυλικής E-Type, η Jaguar δημιούργησε μια ειδική έκδοση της F-Type Heritage την οποία ονομάζει «60 Edition».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/12/2020

Η ειδική, αυτή, έκδοση βασίζεται στην Jaguar F-Type R και θα κατασκευαστεί μόλις σε 60 αριθμημένες μονάδες. Θα είναι διαθέσιμη τόσο σε Coupé εκδοχή αμαξώματος όσο και σε Cabriolet. Το αμάξωμά της είναι βαμμένο στο πράσινο χρώμα που η εταιρεία ονομάζει «Sherwood Green» και το οποίο έχει να υπάρξει σε μοντέλο της Jaguar από τη δεκαετία του 1960.

Όπως έγινε γνωστό, οι πωλήσεις της F-Type Heritage 60 Edition θα αρχίσουν εντός των πρώτων μηνών του 2021. Καθένα από τα 60 αυτοκίνητα προορίζεται κυρίως για συλλέκτες και γι’ αυτό τον λόγο θα διατίθεται παράλληλα με αυτά της E-Type 60 Collection, τα οποία δημιουργούν με απόλυτη πιστότητα στο αρχικό μοντέλο οι άνθρωποι του τμήματος Jaguar Classic.

Η F-Type Heritage 60 Edition διαθέτει τον V8 πεντάλιτρο, μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 575 PS/6.500 rpm και μέγιστη ροπή 700 Nm/3.500-5.000 rpm. Το εσωτερικό της, τόσο στην Coupé όσο και στην Cabriolet, θα είναι επενδεδυμένο με δέρμα είτε σε απόχρωση «Caraway» (ανοιχτό καφέ) είτε «Ebony Windsor» (μαύρο). Τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης έκδοσης θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Jaguar στο Castle Bromwich και θα μεταφέρονται στο Warwickshire όπου θα ολοκληρώνονται από τους εργαζόμενους στο ειδικό τμήμα «SV Bespoke» που έχει συστήσει η εταιρεία.

Διαβάστε, επίσης:Jaguar Land Rover: Πολυτελή εσωτερικά από ανακυκλωμένα πλαστικά.