H Jaguar XE θα αποκτήσει ήπιες υβριδικές εκδόσεις στα πλαίσια της ανανέωσής της


Οι πωλήσεις της ανανεωμένης Jaguar XE, που θα έχει και αρκετές εκδόσεις με ήπια υβριδική υποβοήθηση, θα ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/8/2018

H μικρή- μεσαία Jaguar, η XE, φτάνει όπου να’ ναι στο μέσο του κύκλου ζωής της και έτσι αναμενόμενα θα υποβληθεί σε μια ανανέωση. Η οποία δεν θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της, μιας και οι εξωτερικές αλλαγές θα περιοριστούν σε επανασχεδιασμένα φώτα, μπροστά και πίσω καθώς και σε καινούργιους προφυλακτήρες.

Αντίστοιχη λογική των περιορισμένων αλλαγών θα ακολουθηθεί και στο εσωτερικό, καθώς πέρα από τις καθιερωμένες σε αυτές τις περιπτώσεις αλλαγές στις επενδύσεις και τους χρωματικούς συνδυασμούς θα αναβαθμιστεί το infotainment και τα συστήματα υποβοήθησης.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές θα υπάρχουν κάτω από το εμπρός καπό, μιας και πιστή στο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας της που έχει αναγγείλει η Jaguar θα εξοπλίσει την XE με ήπια υβριδικά (mild hybrid) συστήματα. Με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V και σύστημα μίζας γεννήτριας που θα παίρνει κίνηση με ιμάντα, ενώ θα υπάρχει και επιπρόσθετη μπαταρία λιθίου ιόντων μικρής χωρητικότητας.

Ήπια υβριδικά αναμένεται να γίνουν όλα τα σύνολο της καινούργιας γενιάς Ingenium της Βρετανικής εταιρείας, που επιπρόσθετα θα διαθέτουν και ένα σύγχρονο σύστημα start stop καθώς και δυνατότητα ρολαρίσματος.

Φυσικά όλα τα παραπάνω γίνονται προκειμένου να μειωθεί τόσο η κατανάλωση όσο και οι εκπομπές ρύπων των ανανεωμένων εκδόσεων της μικρής- μεσαίας Jaguar XE, που αναμένεται να παρουσιαστούν το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.