Η Kia αποκαλύπτει το νέο Sportage!


Η Κορεάτικη εταιρεία έδωσε τις πρώτες teaser φωτογραφίες για το νέο Sportage. Επιθετικό σε σχεδίαση και διαφοροποιημένο σημαντικά από το νέο Hyundai Tucson με το οποίο μοιράζεται δάπεδο και τα περισσότερα μηχανικά μέρη.

  • 31/5/2021

Πριν από λίγες μέρες σας είχαμε αποκαλύψει κατασκοπευτικές φωτογραφίες  από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Sportage με το οποίο η KIA θα επιχειρήσει μια καλύτερη πορεία στην κατηγορία των μεσαίων SUV.

Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου έχει φθάσει για το Κορεατικό μοντέλο, με την KIA να δίνει στην δημοσιότητα μέσα από τον λογαριασμό της στα social media τις πρώτες τρεις teaser φωτογραφίες.

Εάν και δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, είναι ωστόσο ξεκάθαρο πώς θα υπάρχει μια αισθητική διαφοροποίηση με το Tucson, καθώς το νέο Sportage θα έχει μια πιο σπορτιφ εμφάνιση.

Τα φωτιστικά LED είναι κάθετα τοποθετημένα και έχουν σχήμα μπούμερανγκ, δημιουργώντας μια επιθετική εικόνα συνδυαστικά με τη μάσκα, το αμάξωμα έχει μια σπορ σιλουέτα με την κατάληξη της οροφής να προσφέρει μια κουπέ αίσθηση, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρά πίσω παράθυρα και τους μυώδεις πίσω «ώμους».

Στο εσωτερικό, οι Κορεάτες είναι δεδομένο πώς επιχειρούν να προσδώσουν μια premium εικόνα, κάτι που  αποκαλύπτει και η σχετική φωτογραφία. Ψηφιακός ο πίνακας των οργάνων που δείχνει ως ένα ενιαίο τμήμα με την οθόνη αφής του συστήματος infotainment, ενώ οι πιο παρατηρητικοί θα δούν και κάποιους φυσικούς διακόπτες, το νέο τιμόνι και τους όρθιους αεραγωγούς.

Εκτός από το πλαίσιο, το Sportage θα χρησιμοποιεί τους ίδιους κινητήρες με το Tucson δηλαδή τα mild hybrid 48V σύνολα βενζίνης (με 150 και 180 ίππους) και πετρελαίου (με 136 ίππους) στα 1.6 lt, οι οποίοι θα μπορούν να συνδυαστούν και με τετρακίνηση.

Τέλος, μια full Hybrid έκδοση απόδοσης 230 ίππων θα εφοδιάζει το νέο Sportage, όπως και μια plug-in Hybrid 265 ίππων.

Η KIA αναμένεται να αποκαλύψει επίσημα το νέο Sportage στις 8 Ιουνίου.