Η Kia ετοιμάζει ηλεκτρική επίθεση


Οι Κορεάτες δεν αστειεύονται αφού μέχρι το 2027 έχουν προγραμματίσει το λανσάρισμα επτά συνολικά νέων EV.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/9/2020

Με μια ανακοίνωση και μια σχετική teaser εικόνα η Kia θα προχωρήσει βάσει του προϊόντικού της πλάνου στο εμπορικό λανσάρισμα επτά συνολικά νέων μοντέλων. Μάλιστα, οι Κορεάτες έχουν ως στόχο να αποτελέσουν μία ηγετική εταιρία στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και για αυτό σχεδιάζει να διαθέτει επτά συνολικά EV μέσα στην επόμενη επταετία.

Προς το παρόν η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αλλά το πρώτο ηλεκτρικό νέας γενιάς θα παρουσιαστεί του χρόνου και προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία CV. H ανακοίνωσε αναφέρει πως θα είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προϊόν με μπάνικη σχεδίαση, με εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και γρήγορη φόρτιση.

Τώρα, από την σκοτεινή εικόνα μπορούμε να διακρίνουμε πως τέσσερα από τα επτά EV μοιάζουν να είναι πιο υπερυψωμένα και λογικά θα είναι SUV και crossover. Ένα από αυτά δείχνει πολύ πιο χαμηλό, οπότε θα είναι κάποιο σπορ μοντέλο, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι hatchbacks.

Η ανακοίνωσε για την μελλοντική γκάμα EV έγινε στο εργοστάσιο Hwasung στην Κορέα όπου ο πρόεδρος και CEO της εταιρίας Ho Sung Song είπε πως έχει ήδη εξελιχτεί η εντελώς νέα πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

«Από το πρώτο BEV ευρείας παραγωγής το 2011, το Kia Ray EV, η Kia έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 BEV παγκοσμίως», δήλωσε ο Song. «Από τότε, αρχίσαμε να λανσάρουμε μια σειρά νέων BEV για τις παγκόσμιες αγορές και ανακοινώσαμε τα πλάνα μας για την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας στα επόμενα χρόνια. Επικεντρώνοντας εκ νέου τα πλάνα μας στην ηλεκτροκίνηση έχουμε ως στόχο τα BEV να αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεών μας έως το 2029», είπε μεταξύ άλλων ο CEO της Kia.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!