Η KIA πρώτη στην κατάταξη J.D. Power


H Kia Motors καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη της J.D. Power για την αρχική ποιότητα των αυτοκινήτων.

  • 23/6/2016

Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η πρώτη μη-premium εταιρία που καταλαμβάνει την κορυφή της βαθμολογία στην Μελέτη Αρχικής Ποιότητας στα 27 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων Kia αναφέρουν λιγότερα προβλήματα εντός των πρώτων 90 ημερών από όλες τις άλλες εταιρίες αυτοκινήτων και φορτηγών στις ΗΠΑ. Τα Sportage και Soul αναγνωρίζονται ως τα καλύτερα στην κατηγορία τους, ενώ τρία επιπλέον μοντέλα της κατατάσσονται μεταξύ των τριών κορυφαίων στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Έχοντας καταστεί πλέον μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου στο σχεδιασμό, την ποιότητα και την τεχνολογία, η Kia Motors έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στη Μελέτη Αρχικής Ποιότητας του 2016 (Initial Quality Study) της JD Power ανάμεσα σε 33 εταιρίες στις ΗΠΑ. Πρώτη φορά στα 27χρόνια διεγαγωγής της έρευνας, που μια μη-premium μάρκα κατέλαβε την κορυφή. Τα Sportage και Soul οδήγησαν την Kia στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ τα Rio, Forte (ή Cee’d που είναι γνωστό και σε εμάς) και Sorento κατατάχθησαν στην πρώτη τριάδα των αντίστοιχων κατηγοριών τους.

Καθώς οι πωλήσεις της Kia στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σταθερά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ξεπερνώντας τις 600.000 μονάδες ετησίως, ενισχύουν την απόδοση της εταιρίας στην Μελέτη Αρχικής Ποιότητας της J.D. Power.  Μετά την είσοδό της για πρώτη φορά στις 10 καλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίς το 2013, η Kia κατέλαβε τη δεύτερη θεση στον κλάδο το 2015 (πίσω μόνο από την Porsche) ξεπερνώντας όλες τις μη-premium μάρκες στην Μελέτη Αρχικής Ποιότητας της JD Power.

H ετήσια Μελέτη της J.D. Power (IQS) εδώ και 30 χρόνια αναλύει τις απαντήσεις από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων σε 26 κατηγορίες. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αξιολόγουν την οδηγική συμπεριφορά, τον κινητήρα και τις επιδόσεις, καθώς και ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που αφορούν στην ποιότητα εντός των πρώτων 90 ημερών που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους.