Η KIA τεστάρει το νέο Sportage Plug-in Hybrid στο Nurburgring (video)


Η κορεατική εταιρεία συνεχίζει να δοκιμάζει και να βελτιώνει τη νέα γενιά Sportage πριν από την πρεμιέρα της που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες.

  • 9/5/2021

Λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμά του το νέο Kia Sportage «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές στο Nurburgring με το κίτρινο αυτοκόλλητο στο πίσω παρ-μπριζ να υποδηλώνει πώς έχουμε να κάνουμε με μια εξηλεκτρισμένη έκδοση, πιθανόν plug-in Hybrid.

Το νέο Sportage βασίζεται στο ολοκαίνουργιο Hyundai Tucson, κάτι που σημαίνει την ύπαρξη της υβριδικής μονάδας που αφορά βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα και μια μπαταρία 13,8 kWh, πιθανότατα με κίνηση σε όλους τους τροχούς και έναν shift-by-wire επιλογέα ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο.

Όπως το Tucson, το Sportage PHEV θα μπορεί να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία για 45 χλμ. Εκτός από την υβριδοποιημένη έκδοση με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και τετρακίνηση, είναι πιθανό το Sportage να εφοδιαστεί με τον ατμοσφαιρικό των 2,5 λίτρων με ονομαστική τιμή 187 ίππους και μετάδοση στους εμπρός τροχούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται το νέο KIA Sportage και είναι εντυπωσιακό!

Οι εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμες θα πλαισιωθούν με mild-hybrid σύνολα, αλλά και έναν turbodiesel κινητήρα.